Microsoft vill slå ett slag för sin molnlagringstjänst Onedrive, och nyttjar mer aggressiv marknadsföring. Nu sägs Office-annonser dyka upp i Utforskaren.

Microsoft har nu börjat lägga in fler annonser som dyker upp inuti Windows 10. Den senaste ska vara en annons för Office 365. Något som kan ses om ganska smaklöst då kunderna redan betalat för att få tillgång till operativsystemet och förmodligen helst slipper annonser som kan dyka upp lite vart som helst.

Erbjudandet som dyker upp påminner användaren om att man för cirka 70 kronor per månad kan få en prenumeration på Office 365. Detta ger då användaren tillgång till en terabyte (TB) lagring genom Microsofts molntjänst Onedrive, samt programmen Word, Excel och Powerpoint.

Microsoft: ”Annonser i Windows 10 är tips”

Microsoft själva har även kommenterat sitt val att implementera annonser i Windows 10. Dock ser företaget det hela mer som tips för användarna än faktiska annonser.

”The new tips notifications within the File Explorer in Windows 10 were designed to help Windows 10 customers by providing quick, easy information to enhance the experience relative to storage and cloud file management. That said, with Windows 10 customers can easily opt out of receiving these notifications if they choose.” – Microsoft.

Vill man däremot inte ha några annonser från Microsoft när man bläddrar bland sina dokument så finns det sätt att stänga av dessa på.

Reklam i Windows
Har ni fått upp annonser i Windows och vad tycker ni om detta?

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

9
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
SebbeFredrikS0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Microsoft vill tydligen inte sluta bloata sitt OS. Medans andra företag frågar om man vill prenumerera på tex ”nyhetsbrev med erbjudanden” så gör MS precis tvärtom och tvingar en till detta med ”default settings”. Jag har flera stycken ärliga Win10-licenser (uppgraderade Win7 licenser) men såna här saker gör ju bara att man blir mer sugen att gå in på något tweaking forum och hämta ner en piratversion istället, tweakad out of the box med minimalt antal ”services” och säkerhetsbrister, och annat junk som bara slöar ner eller bloatar upplevelsen. Förresten gav jag upp Windows 10 för länge sen, och istället… Läs hela »

Medlem

Detta är helt förfärligt. Jag skulle dumpa MS förra veckan om jag bara kunde; tyvärr finns det ju inget konkurrerande desktop-OS som kan stå sig mot windoze förutom macos, och mackar är ruggigt dyra och har så jäkla skruttig hårdvara och i det närmaste noll i expansionsförmåga.

Snart spelar det dock ingen roll att apple inte är ett fullgott alternativ, lite mer idiotisk, påflugen, irriterande skit från MS och jag tvingas byta ändå.

Illa, illa!

Fredrik
Medlem
Fredrik

Du kan alltid se över möjligheterna att bygga en Hackintosh av din nuvarande eller framtida hårdvara.

För övriga gäller nog att också ta steget över till Linux. Välkomna!

Medlem

Linux är meckigt och har dåligt hårdvarustöd. Finns inga officiella linux-drivrutiner för ljudet på mitt moderkort till exempel, så jag skulle tappa DTS surround-kodning till exempel.

Det klassiska med gratisgrejer: du får det du betalar för… 😛

Fredrik
Medlem
Fredrik

Alla, eller iaf nästan alla, linuxdistributioner och program har möjligheter att ta emot donationer för den som önskar bidra. Ett exempel på detta är t.ex. https://krita.org/en/support-us/donations/ Därutöver finns det utvecklare som har egna patreon-kampanjer för den som önskar bidra på ett mer personligt sätt. Kanske finns fler, men de jag känner till: https://www.patreon.com/tanuk https://www.patreon.com/pippin Timothy Arceri som numera jobbar för Valve började sina bidrag med flera crowdfundade kampanjer för att förbättre OpenGL-drivrutinerna. För den som är intresserad så kan man söka upp dessa på indiegogo.com. Skillnaden är förstås att du i stora delar av Linux-världen inte är tvingad att betala… Läs hela »

Sebbe
Medlem
Sebbe

Är du säker på det där? Har aldrig varit med om problemet nämligen och jag har ändå kört över 60 moderkort och testat över 100 Linuxdistar. Dessutom så avkodas DTS av din förstärkare med en optisk kabel – inte ditt ljudkort, som bara är pass thru i det fallet. Är därför alla moderkort har inbyggt ljud med optisk ut idag. Eller kör du något proprietärt ”skräp” som en märkesdator från Dell eller HP? Behöver du ett professionellt ljudkort så kostar det ändå över 10 kkr+ för ett sådant kort, som då också har drivrutiner för alla möjliga OS. Dom gånger… Läs hela »

Medlem

Du verkar ha missat att det finns realtidskodad DTS som ger 5.1-ljud i spel via optisk kabel. Funkar bra, men kräver officiella licenser och sånt.

Jag kör ASUS nu, men har haft ”skräp” från Dell flera gånger under 00-talet, det var mycket högkvalitativa välbyggda datorer som man förvisso inte ens kunde byta en fläkt i för att anslutningen var ostandard, men det är inte alltid man vill hålla på och grucka runt i datorn. För den som bara vill ha något som funkar var det en bra lösning. 😛

Medlem
gosh

Riktigt jobbigt med det där fönstret som dyker upp då och då när man öppnar utforskaren.

Sebbe
Medlem
Sebbe

Ännu en anledning till varför jag slutat använda Windows. (Börjar väl närma sig 1000 anledningar på den listan varför man ska sluta med Windows.)