Nya uppgifter pekar mot att tillverkaren Asrock som gjort ett namn för sig inom moderkortsmarknaden nu även förbereder sig för att börja tillverka grafikkort.

Tillverkaren Asrock har ett finger med i spelet i flera områden på marknaden. Främst så har Asrock gjort ett namn för sig som moderkortstillverkare, men nu pekar uppgifter på att företaget kan komma att expandera till grafikkortsmarknaden.

Uppgifterna kommer från DigiTimes som säger sig ha fått informationen från industrikällor. Dessa hävdar att tillverkaren förbereder sig för att börja tillverka moderkort, med extra fokus på modeller baserade på AMD:s grafikarkitekturer.

Många spekulationer kretsar kring att Asrocks grafikkortsmodeller kommer att vara anpassade för utvinning av kryptovalutor, en uppgift där AMD:s GPU:er ofta är en storfavorit. Tillverkaren har redan lanserat moderkort med upp till 13 PCIe-platser som är anpassat för kryptovalutor.

Vid skrivande stund finns det inga uppgifter om vad för grafikkortsmodeller Asrock kommer att fokusera på. Inte heller några uppgifter om när vi kan komma att se grafikkorten börja rullas ut eller om dessa kommer att lanseras i Sverige.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid