ASRock ser ut att göra en storsatsning på gaming och PC-spelare inför Intels lansering av Sandy Bridge-plattformen. Tillsammans med den professionella gamern Jonathan ”Fatal1ty” Wendell har man nu utvecklat en ny serie gamingmoderkort där första modellen heter ASRock Fatal1ty P67 Professional och kommer med flera trevliga funktioner.

Jonathan ”Fatal1ty” Wendell har under många år lånat ut sitt välkända namn till komponent och tillbehörstillverkare, faktiskt även till moderkortstillverkaren Abit en gång i tiden. Nu är det dock ASRock som gäller och i en intervju med TweakTown passar tillverkaren och Fatal1ty själv på att berätta mer om deras första moderkort.

fatal2

ASRock Fatal1ty P67 Professional har en strömdel på 16-faser för CPU samt tre PCI-Express x16 platser med söd för CrossFireX och 3-vägs SLI. Moderkortet kommer med stöd för DDR3-2133 minne och den nya BIOS-tekniken UEFI. Andra trevliga funktioner är stöd för SATA 6,0 Gbps, USB 3.0 samt även en special ”Fatal1ty USB-port” som ska vara konfigurerbar för att maximera prestandan (500 Hz) med en USB-mus vid gaming.

fatal

Fatal1ty P67 Professional kommer även med stöd för THX TruStudio Pro som tillsammans med en Creative X-Fi ljudkrets ska ge bästa möjliga ljudåtergivning i spel, filmer och andra applikationer.

Moderkortet som riktar sig mot gamers och entusiaster ska dyka upp i början på januari och får då en prislapp på runt 2 500 kronor inklusive moms.

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
flopper
flopper
13 Årtal sedan

De kan låna mitt namn också.
äger rent ut sagt friskt ute på nätet.
🙄