Computex 2017 är snart här och Asus har nu börjat bygga intresse för kommande produkter – bland annat deras nya moderkortsmonterade OLED-skärm Livedash.

Asus har börjat trumma upp intresse för kommande produkter som ska visas upp under Computex 2017. Bland annat har vi sett företagets kommande bärbara dator utrustad med AMD Ryzen och nu har vi fått en förhandstitt på den moderkortsmonterade OLED-skärmen Livedash.

I ett 15 sekunder långt videoklipp på Twitter  kan vi se skärmen visa upp några av sina funktioner. Vi kan se hur den visar den nuvarande CPU-temperaturen samt varvtalet på processorkylarens fläkt. Till slut får vi se texten ”See you at Computex” eller ”Vi ses på Computex”.

Asus Livedash på moderkort ur Prime-serien

Asus delade videoklippet tillsammans med texten ”If your motherboard could talk, what would it say? With the LiveDash OLED, you decide.” vilket indikerar på att användare kan komma att ha möjligheten att själva ställa in texten på skärmen. Dock om det är möjligt att ha en personlig text eller om det är förinställda saker så som CPU eller GPU temperaturer återstår att se.

I inläggets hashtags kan vi se #Computex2017 som tyder på att skärmen kommer att visas upp under årets Computex-mässa. Vi kan även se #NextGenMotherboards som kan betyda att vi får se Livedash redan på moderkort för Intels kommande plattform X299 samt AMD:s kommande entusiastplattform. Till sist ser vi även #ROG och #Prime vilket indikerar på att företagets mer påkostade moderkortsserier är de som kommer att utrustas med den nya OLED-skärmen.

Detta är inte första gången vi ser skärmar byggas in i datorkomponenter som vanligtvis får gå utan. Colorful har sitt grafikkort iGame GTX 1080 Ti där en LCD-skärm som visar relevant information om grafikkortet har integrerats i kylaranordningen. Colorfuls grafikkort är dock exklusivt för den kinesiska marknaden.

Mer information kring Livedash förväntas att dyka upp under Computex 2017.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid