ASUS har tillkännagett ett nytt mATX-moderkort fullmatat med funktionalitet, eller rättare sagt så är det samma moderkort vi sett på marknaden tidigare. Maximus IV Gene-Z/Gen3 är på det stora hela detsamma som Maximus IV Gene-Z, förutom att den kommer med stöd för PCI Express 3.0.

ASUS nya moderkort, är en uppfräschning av Maximus IV Gene-Z som har fått stöd för den nya PCI Express 3.0-standarden. Medan det är någonting vi inte har följt har tillverkarna haft en öppen PR-strid och anklagat varandra för att inte ha propert PCI Express 3.0-stöd. ASUS har hållt sig på kanten och inte blandat sig i hela affären, utan har sakta börjat lansera moderkort med riktigt PCI Express 3.0-stöd som ska fungera med Ivy Bridge.

Moderkortet kommer utrustat Intel Z68 med stöd för tekniker som Intel Smart Response Technology som är en SSD-cache-teknik från företaget. Moderkortet har två PCI Express 3.0 x16-portar, som är bakåtkompatibla i PCI Express 2.0-läge och en PCI Express 2.0 x4. Det har stöd för både NVIDIA SLI och AMD CrossfireX, och Lucid Virtu som automatiskt kan stänga av ett grafikkort för att istället förlita sig på den integrerade grafikkretsen i processorn.

asus_rogmaximusIVGenez_1

Sett till SATA-portar får den fyra SATA 3.0 Gb/s och två SATA 6.0 Gb/s som levereras direkt från Intels styrkrets. Moderkortet kommer med stöd för fyra DDR3-2200, och har flera av ASUS egna små finesser inbyggda. Bland annat ROG Web Storage, ROG Connect, Extreme Engine Digi+, Mem TweakIt, AI Charger+. Ljudkretsen ska vara en integrerad Supreme X-FI 2audio.

På baksidan kommer moderkortet med stöd för det allra mesta. Den får ett flertal USB 2.0-portar, två USB 3.0, eSATA, PS/2, ethernet, analog och digitala ljudutgångar och en liten knapp för att köra en BIOS-reset som kan vara händig vid överklockning. ASUS har inte gått ut officiellt med ett lanseringsdatum, men det väntas ske inom kort. Även priset är även det okänt.

Relaterad nyhet:

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Asus kan verkligen designa moderkort… Sexigt!