Asus lanserade under MWC sin Fonepad-surfplatta baserad på Intels Atom-plattform och nu säger uppgifter att företaget satsar vidare med Intels Atom-processorer. Nästa anhalt är en mellanklasstelefon med 5-5,5 tums skärm samt färska Atom Z2580 från plattformen Clover Trail+.

Asus ska enligt källor i komponentledet arbeta på en ny smartphone som till skillnad mot Padfone inte riktar sig mot det yttersta toppsegmentet. Telefonen ska bygga kring Intels nya plattform Clover Trail+ med deras dubbekärniga Atom Z2580-processor.

Intels nya Clover Trail+ plattform bygger vidare på processorjättens Saltwell-arkitektur men fördubblar antalet fysiska kärnor från 1 till 2 och ger Intels plattform en välbehövlig GPU-uppgradering. Den nya grafikdelen PowerVR SGX544MP2 är kanske inte den kraftfullaste på marknaden men bör hänga med bra och ska ge upp till tre gånger så hög prestanda som föregångaren PowerVR SGX540 i Atom Z2460. En processor som Asus alltså använde i budgetplattan Fonepad tidigare i år.

Annons

Några detaljerade specifikationer kring den nya smartphonemodellen finns ännu inte. Källor till Digitimes säger dock att skärmstorleken troligtvis landar på mellan 5 och 5,5 tum. Vilket skulle sätta telefonen i en liknande storleksgrupp som Lenovo K900 som är den första telefonen med Intels nya Clover Trail+ plattform. Asus nya telefon som ska ta sikte på mellanklassmarknaden ska komma att lanseras tidigast i juni månad och till vilken prislapp är oklart.


Relaterade artiklar:

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Martin Lunddlq84 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Atom verkar ju dock rätt kass även i jämförelse med Tegra 3

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ubuntu_nexus_7&num=1

Martin Lund
Medlem
Martin Lund

[quote name=”dlq84″]Atom verkar ju dock rätt kass även i jämförelse med Tegra 3

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ubuntu_nexus_7&num=1%5B/quote%5D
var hittar du denna atom i den recentionen?