AM4 och Ryzen är här och Biostar X370GTN är det första moderkortet i mini-itx formfaktorn som visats upp med den nya sockeln.

De efterlängtade Ryzen-processorerna från AMD är äntligen här. Dock lyser mini-itx formfaktorn med sin frånvaro vid lanseringen av Ryzen och AM4. Dock har ComputerBase lyckats ta ett par bilder på en kommande produkt från Biostar som visades på ett pressevent som nyligen hölls.

Produkten i fråga är Biostar X370GTN. Ett moderkort i mini-itx format ur tillverkarens produktserie som går under namnet ”Racing”.

Biostar X370GTN får ett B350-syskon

Även ett mini-itx moderkort med AMD:s B350 chipset visades upp av Biostar. Detta kommer då med namnet B350GTN. Rent generellt så är dessa två moderkort mer eller mindre identiska när det gäller specifikationer. Båda moderkorten har 4 stycken 6 Gb/s SATA-portar. 2 stycken USB 3.1 kontakter (Typ-A & C). Samt en PCI-e 3.0 x16 kontakt.

Det som skiljer moderkorten åt är att man med X370-moderkortet kan nyttja snabbare M.2-enheter med överföringshastigheter på upp till 32 Gb/s. Medans B350-moderkortet får nöja sig med 16 Gb/s hastigheter.

Biostar har ännu inte officiellt avtäckt dessa moderkort. Så vad för tillgänglighet och riktpris som dessa kommer med går vid skrivande stund inte att säga.

Test: AMD Ryzen 7 1800X – Kraftfull men ingen gamingfavorit

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid