Cooler Master har i ett samarbete tagit fram processorkylaren Masterliquid ML360 Sub-Zero. Denna ska med en blandning av sluten vattenkylning och termoelektrisk kylning kunna ta Intels tionde och elfte generations Core-processorer till under rumstemperatur.

Den senaste processornyheten från Intel kommer i form av en kylare. Mer specifikt handlar det om kylaren Masterliquid ML360 Sub-Zero från Cooler Master. Denna kombinerar mer traditionell sluten vattenkylning och termoelektrisk kylning i en och samma enhet.

Kylaren ska enligt Intel och Cooler Master kunna ta Intels senaste processorer till temperaturer lägre än omgivningen. Detta med hjälp av en termoelektrisk kylarenhet som slagits samman med enhetens vattenblock. Således har vattenpumpen fått flytta ut från just vattenblocket som de brukar vara sammanslagna med hos slutna vattenkylare. Istället är pumpen nu en separat enhet som kan monteras på till exempel en tillgänglig fläktplats.

Cooler Master har även fått ta fram en ny design på själva vattenblocket. Dels för att kunna husera den termoelektriska kylaranordningen och dels för att kunna ge ett skydd mot kondens. Då kylaren ska kunna sänka temperaturerna hos processorer till under rumstemperatur är just kondens något man måste lägga stor försiktighet runt.

Kylaren termoelektriska enhet drivs med hjälp av en dedikerad 8-pin PCIe-kontakt. Således kommer denna lösning resultera i märkbart högre strömkonsumtion än mer traditionella enheter. Huruvida den lyckas göra tillräckligt bra ifrån sig för att rättfärdiga detta återstår att se. Dock är den menad för seriösa överklockare och inte nödvändigtvis den vanliga gamern.

Denna processorkylare kommer med tanke på samarbeten inte helt förvånansvärt vara Intel-exklusiv. Mer specifikt rör det sig om tillverkaren tionde och elfte generationers Core-processorer. Sett till tillgänglighet kommer den att dyka upp i de nordiska länderna under december månad. prislappen är satt till 399 euro, cirka 4 000 svenska kronor utan moms.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid