Cooler Master släpper nu i Januari en uppföljare till det uppskattade chassit Cosmos. Med en flygplansinspirerad design och sina välkända bärhandtag. Med en mattsvart finish och borstad aluminium är Cooler Master Cosmos 2 en efterlängtad uppföljare.

Chassit är gjort i aluminium och stål med vissa detaljer i plast och det är tillräckligt stort för att få plats med alla möjliga komponenter där även moderkortsformaten XL-ATX, SSI CEB och SSI EEB ingår. Grafikkort som är hela 385mm långa stöds och 190mm höga processorkylare. Det är fullsmetat med funktioner där det bland annat finns möjlighet för vattenkylning och upp till 13 hårddiskar.

cosmos22

För dig som är ute för optimal kylning kan detta vara rätt chassi då upp till 10 fläktar kan installeras och där alla kan styras via den inbyggda fläktkontrollern med fyra lägen. Frontpanelen innehåller även 2st USB 3.0, 4st USB 2.0, mikrofon och hörlursjack samt en E-SATA.

Cooler Master tar sikte på de krävande entusiasterna med lanseringen av Cosmos 2 där man bjuder på både gott om utrymme och kylningspotential. Om detta samt chassits förhållandevis breda funktionalitet motiverar prislappen på runt 3 400 kronor inklusive moms återstår att se.

 

cosmos2specs


8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
BogeyBirksViking1962SebbeImlal Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
j0h4nN
Medlem
j0h4nN

Känns som 3400kr är lite väl saftigt med tanke på att 800D kostar runt 2500kr… Kan omöjligt tänka mig att det är värt att punga ut med nästan 1000kr extra för det här chassit.

Birks
Medlem
Birks

Lysande!, nu hoppas jag att de släpper ett ännu mer exklusivt Cosmos II S också!
Har Cosmos S och det är det bästa chassi jag någonsin haft.

Henry de Kruijf
Medlem

Rätt nice. Gillar dock inte framsidan. Hoppas den är tystare än sin föregångare.

Imlal
Gäst
Imlal

Har själv Cosmos 1000 som jag är grymt nöjd med. Ska mycket till för att jag ska orka byta =)

//Jimmy

Sebbe
Medlem
Sebbe

Sjukt stort, se denna jämförelse
[url]http://www.youtube.com/watch?v=fwC8yW1U-Q8&feature=g-all-u&context=G2a22949FAAAAAAAAAAA[/url]

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Ingen dålig touchknapp vad jag kan se, bra. Det är många på nätet inklusive jag som har en som den har gått sönder utan orsak på mitt Cosmos S chassi som är det sämsta av Cosmos serien. Men jag ska köpa en mindre låda även om Cosmos har väldigt bra handtag att hålla i om man ska flytta den

Birks
Medlem
Birks

Min Cosmos S touchknapp gick också sönder men jag kontaktade Coolermaster som skickade en ny kostnadsfritt på posten, fick den efter några dagar och behövde inte returnera den gamla.
Den är aningen större än Cosmos S (W / H / D) 78*106*36 mm
Så ja det verkar vara en riktig beast 🙂

Bogey
Medlem
Bogey

Trevligt chassi, dock var inte priset lika trevligt.