Så har Corsair spillskyddat mekaniska tangentbord – brytare med ”paraply”

Lanserar tangentbord för internetcaféer

2

Att spilla ut sin favoritdryck, eller någon dryck alls över tangentbordet är en riktig pina, Corsair K68 ämnar att minska risken för ödesdigra konsekvenser.

Det finns få saker som är värre än när man råkar spilla vätska över sitt tangentbord, en olycka som kan ha digra konsekvenser och som lätt kan förstöra humöret lika snabbt som hårdvaran.

Vätskeskyddade brytare

Corsair är helt med på noterna och visade under Computex 2017 upp ett tangentbord vid namn K68 som ska vara skyddat mot bland annat smuts och vatten. Corsair K68 är utrustat med en typ av gummikupoler över varje brytare som skyddar dessa mot vatten, läsk eller annan spilld vätska.

Ett lager gummi finns även mellan tangentbordets kretskort och själva täckplåten, denna ser då till att den vätska som spillts över tangenterna och dess gummikupoler omdirigeras till de dräneringshål som tangentbordet har på sin undersida.

Tyvärr så är Corsair K68 endast ämnad att lanseras på den asiatiska marknaden där internetcaféer än idag är mycket populärt och denna typ av olyckor är mer vanliga än i ett vanligt datorrum som man har hemma. Trots detta så är det intressant att ta en titt på hur Corsair väljer att tackla läsk i tangentborden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

→ Följ NordicHardwares Computex-bevakning bakom kulisserna på Instagram.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Före de mekaniska brytarnas triumfiska återtåg körde jag, likt alla andra såklart, gummikupolstangentbord. Kommer ihåg den gång jag reste mig ur min snurr-kontorsstol, som fortsatte snurra och tippade en full tekopp modell större precis rakt ner i t-bordet. Minns inte exakt vad för märke och modell av bord det var, tror det var ett Dell-bord faktiskt, var väl runt mitten på nollnoll-talet, och det hade också dräneringshål på undersidan. Dimensionerade för kaffekoppar kanske, så de pallade inte riktigt med niagaraflödet av te som kom farandes… Urg, minns än idag hur mitt bord pissade te överallt överallt. Vilket meck det var… Läs hela »