Cryteks välkända actionspel Crysis kommer för evigt att vara synonymt med dräpande prestandakrav och vacker grafik. När uppföljaren nu står runt hörnet börjar många rusta upp sina datorer i vänten på nästa tunga titel, men nu säger GeForce.com att man knappast behöver ett GeForce GTX 590 för att driva spelet, du klarar dig med en dator för lägre totalkostnad.

Vi är fortfarande inte helt säkra på vilken prisnivå NVIDIA introducerar sitt GeForce GTX 590-grafikkort vid. Men med dubbla grafikkretsar och siktet inställt på Radeon HD 6990 som fick ett riktpris på 699 USD kan vi troligtvis vänta oss en prislapp på dryga 600 USD. 

Spelet har visats upp tillsammans med Crysis 2 på CeBIT 2011 och lanseringsdatum för spel och grafikkort lades på samma dag, den 22 mars. Under de senaste dagarna har NVIDIA beslutat sig för att skjuta på lanseringen av GeForce GTX 590 två dagar, till den 24 mars, men de två produkterna är tänka som katalysatorer för varandra på en orolig marknad.

crysis2screen

Med detta i åtanke blir det lite intressant när NVIDIA-drivna sajten GeForce.com publicerar en guide om hur man bygger en Crysis 2-kapabel PC för under 600 USD. Man menar att datorn som byggs kring tillverkarens nylanserade GeForce GTX 550 Ti grafikkort och en AMD Phenom II X4 925 CPU ska räcka för att driva spelet vid spelbar fps med avancerade grafikinställningar i 1920×1080 pixlars upplösning.

Väldigt goda nyheter för alla Crysis-fantaster, men kanske lite smolk i bägaren för dem som ställt in siktet på ”Crysis 2-kortet” GeForce GTX 590 som troligtvis kostar mer än hela PCn. Men NVIDIA:s nya grafikkortsflaggskepp lär ha gott om kraft över för högre upplösningar och mer avancerade bildinställningar, för att inte nämna 3D Vision Surround.

Läs hela Crysis 2 PC-guiden på GeForce.com.

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
-Boris-Anton Karmehedhymer Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
hymer
Medlem
hymer

Det är ju endast dx 9 så 🙂

-Boris-
Medlem
-Boris-

Datorn är ju helt snedbyggd. Hade varit betydligt bättre att satsa på ett bättre grafikkort och en Athlon II som har samma prestanda för mycket mindre peng. Jag byggde två billigare och bättre datorer inatt. Samma chassi, corsair nätagg, HD6850 och Athlon II X4 bland annat.

-Boris-
Medlem
-Boris-

[quote name=”Anton Karmehed”]Notera att detta är mer än PR-kupp för GeForce GTX 550 Ti än något annat från NVIDIAs sida. Tycker också ditt paket låter bättre och det var också anledningen till att jag inte skrev ut några specifikationer för systemet. Det är NVIDIA som plockat ihop det och även om jag tror det är ett helt OK system så går det garanterat att göra bättre lösningar om man är opartisk.[/quote] Jo, förstod lite det, men processorvalet är fortfarande dåligt. En överprissatt mellanbudget processor från över två år sedan kan inte konkurrera med dagens budgetalternativ med Athlon II. ;),Och även… Läs hela »