Youtube fortsätter sin offensiv mot Discord-bottar som kringgår upphovsrättsskydd och denna gång är det Rythm som följer i botten Groovys fotspår och stängs ned.

Framåt slutet av augusti stod det klart att den populära Discord-botten Groovy skulle stängas ned. Denna bot var skapt för att ge användare möjligheten att spela upp bakgrundsmusik i sina röstchattar. Något som gjordes från Youtube och som även kringgick den reklam plattformen visar under och mellan klipp. Detta ser Youtube som att Groovy gick mot plattformens användaravtal och använde sedan sin tjänst i kommersiellt syfte.

Nu har det bekräftats att nästa bot på tur blir Rythm. En bot med samma upplägg som Groovy och som även den erbjudit en premiumprenumeration och således tjänat pengar på att kringgå Youtube-reklamen.

Rythm kommer att gå offline den 15 september och lämna över 20 miljoner Discord-servrar utan musik. I en intervju med The Verge har Rythms skapare Yoav förklarat att man förväntade sig att denna skulle ske förr eller senare. Teamet bakom Rythm ska dock ha något annat inom musikväg på ingång. Exakt vad detta är förklarades dock inte.

Yoav gav även ett par intressanta siffror relaterade till Rythm. Botten som då använts över 20 miljoner Discord-servrar och 560 miljoner användare behövde på grund av sin popularitet 16 servrar, fyra terabyte RAM och mer än 1 000 processorkärnor för att drivas.

Hur länge Youtubes offensiv kommer att pågå återstår att se. Andra musik-bottar med premiumalternativ kan dock mycket väl stå på tur. Yoav förväntar sig att resterande bottar som fungerar på samma vis som Rythm och Groovy kommer att stängas ned under de kommande veckorna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid