Med nöd och näppe röstades det kritiserade förslagen Artikel 11 och Artikel 13 ned i Europaparlamentet. Dock är det inte över än då den slutgiltiga röstningen inte har inträffat ännu.

Europaparlamentets juridiska utskott röstade tidigare igenom att föra så kallade Artikel 11 och Artikel 13 vidare. Dessa kan kort och gott summeras som en ”länkskatt” och ett heltäckande innehållsfilter på internet.

Nu rapporterar Breakit att förslagen har varit uppe för röstning i Europaparlamentet för första gången. Här vann den sidan som inte vill se internet ändras till oigenkännlighet, men bara med en metaforisk fotlängd. 278 röstade ja för att få igenom förslagen medans 318 röstade nej. En vinst med endast 40 röster.

Detta innebär att internet förblir samma öppna smältgryta av memes, videoklipp och ljudfiler som det varit. Däremot kommer ännu en omröstning att hållas i september. Här kan dessa direktiv att röstas igenom i Europaparlamentet. Innan denna omröstning kan parlamentariker lägga förslag på ändringar i direktiven. Något som innebär att ”ja”-sidan kan få fler sympatisörer i september.

Än så länge kan meme-fantaster andas ut. Däremot kan den som tror att de protester som kommit från alla möjliga håll sedan det juridiska utskottets röstning gjort sitt och det nu är dags att gå hem få sig en otrevlig överraskning i början av hösten.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid