Länge har det varit standard att datorhårdvara som moderkort levereras tillsammans med en uppsättning drivrutiner lagrade på en DVD-skiva. Något som EVGA nu byter ut mot ett USB-minne.

Innan digitalt material dominerade marknaden för till exempel spelförsäljning så var det CD-skivor och DVD-skivor som gällde. Tiderna ändras dock och datorer som byggs utan någon form av enhet för optisk media blir allt vanligare.

Datorhårdvara som moderkort och grafikkort levereras oftast tillsammans med en uppsättning drivrutiner som lagras på just en CD eller DVD-skiva. Något som tack vare slutet på den optiska medians glansdagar har blivit mer eller mindre helt onödigt

Drivrutiner är idag enkla att leta fram och ladda ner via hårdvarutillverkarnas hemsidor. Dock krävs det ibland att en nätverksdrivrutin måste installeras innan dessa hemsidor ens går att nå. Hårdvarutillverkaren EVGA har lagt märke till detta och anpassar sig nu efter trenden med datorer utan CD- eller DVD-läsare.

Företagets produktchef Jacob Freeman tog till Twitter för att bekräfta att företaget överger drivrutiner på skiva. EVGA kommer istället att skicka nya moderkort tillsammans med ett USB-minne.

USB-minnet i fråga är av USB 2.0-typ och har en lagringskapacitet på åtte gigabyte (GB). Datan på USB-minnet går även att plocka bort eller ersätta. Något som kommer att låta användare lagra vad man själv vill och behöver på USB-minnet.

Freeman nämner även att det är omkring 20 gånger dyrare för EVGA att inkludera detta USB-minne jämfört med vad en DVD-skiva kostar. Det ökade priset för tillverkaren kommer dock inte påverka slutpriset för deras produkter.

EVGA kommer inte att ersätta alla DVD-skivor som skickas med deras moderkort. En fråga som Freeman fick via Twitter var om moderkort med styrkretsen Z370 även kommer att levereras med ett USB-minne. En fråga som fick svaret ”Inte i nuläget. Det är endast nya och framtida moderkort som utvecklas, först ut blir H370 Stinger som just lanserades”.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MorkulraXXo Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Varför inte skippa drivisarna totalt? Det första man gör är att kasta skivan för att ladda ner de senaste drivisarna.

raXXo
Gäst
raXXo

Kan ju vara bra med drivare till nätverkskortet.. utöver det är ju bara bloatware

Morkul
Medlem
Morkul

Har faktiskt aldrig ens installerat drivrutiner till nätverkskortet från medföljande skiva. Laddar ned det på annan dator alternativt telefonen och lägger sedan över till den nya datorn.