Fractal Design har nu lanserat sitt senaste chassi kallat Define S2 och likt sin föregångare har chassit utformats med en öppen design med fokus på maximalt stöd för kylanordningar, inte minst specialanpassad vattenkylning.

För tre år sedan lanserade svenska Fractal Design den första chassimodellen som bar namnet Define S. Nu har det blivit dags för uppföljaren, påhittigt döpt till Define S2, att ta sin plats på butikshyllorna.

Den första Define S-modellen drog inspiration från företagets dåvarande flaggskeppschassi Define R5. Dock med en mer öppen intern formgivning som resulterade i en smidigare design för användare som till exempel ville bestycka sina riggar med specialanpassad vattenkylning. Detta åstadkoms med hjälp av borttagandet av 5,25-tumsplatser samt att monteringsplatserna för mekaniska hårddiskar flyttades till moderkortsplåtens baksida.

I dagsläget är Fractal Designs flaggskeppschassi Define R6 och den nya S-modellen drar klar inspiration från sitt senaste R-syskon. Chassit kommer med en sidopanel i härdat glas som likt Define R6 inte kräver några utstickande tumskruvar för att fästas. Resterande paneler är bestyckade med plåt och i typiskt Fractal Design-manér är det ljuddämpande material på frontpanelen, den solida sidopanelen samt toppanelen.

IO-panelen i chassits från har bestyckats med en bakbelyst på/av-knapp, en minimal återställningsknapp, två USB 2.0, två USB 3.0 samt en USB 3.1 Gen 2 Typ-C kontakt. Även en kontakt för hörlurar/högtalare och en för mikrofoner finns här att finna.

Fractal Design Define S2 kommer tillgänglig i fyra olika färger. Svart med vita detaljer, helsvart, grå samt vit med svarta detaljer.

När det kommer till platser för lagringsenheter rör det sig om tre platser för 3,5-tumsenheter på moderkortsplåtens baksida. Dessa platser kan även ockuperas av 2,5-tumsenheter. Det finns även två dedikerade platser för just 2,5-tumsenheter på moderskortsplåtens baksida. Dessa kan även monteras ovanpå den avskärmning som separerar nätaggregatets plats från chassits huvudkammare.

Ovanpå denna avskärmning kan även företagets PCIe-förlängning Flex VRC-25 monteras för vertikal installation av grafikkort med hjälp av de två dedikerade expansionsplatserna på chassits baksida.

Sett till kylning kan upp till nio fläktar monteras i chassit samtidigt. Mer specifikt handlar det om upp till tre stycken 120 eller 140 millimeter (mm) stora fläktar i chassits front. Samma fläktuppsättning går att montera i chassits topp. I botten kan två 120 eller 140 mm fläktar monteras och längst bak finns det plats för en ensam 120 eller 140 mm fläkt.

I fronten kan radiatorer på upp till 360 mm monteras. I toppen rör det sig om radiatorer på upp till 480 mm, detta beror dock på höjden på installerade RAM-minnen och andra moderkortskomponenter. I chassits botten kan en 240 eller 280 mm radiator monteras och längst bak kan en 120 eller 140 mm radiator placeras.

För den som planerar att använda sig av specialanpassad vattenkylning i chassit har Fractal Design utformat utrymmet mellan frontfläktarna och moderkortets plats för just detta ändamål. Här kan reservoarer för vattenkylning monteras med hjälp av den medföljande monteringssatsen.

Fractal Design Define S2 finns tillgänglig i butik inom kort med ett riktpris på 1 699 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid