När Valves medgrundare Gabe Newell nyligen deltog i en intervju fick han frågan om vilken av nästa generations spelkonsoler han tror är den bättre enheten, Xbox Series X eller Playstation 5. Newell tog inte lång tid på sig innan han lade sina ägg i Microsofts korg.

Valves medgrundare Gabe Newell bor för tillfället i Nya Zeeland medans USA där han egentligen bor hanterar den rådande situationen med Covid-19. Under sin tid i Nya Zeeland har han nu till exempel deltagit i en intervju i nyhetsprogrammet ”The Project”. Medans Newells primära fokus med intervjun var att tacka landet för sin gästfrihet och även tillkännage en gratiskonsert svarade han även på några andra frågor. Till exempel vilken av nästa generations spelkonsoler han finner mest intressant.

Det tog inte lång tid mellan att frågan ställdes och Newells svar kom. Enligt honom är det Microsofts kommande spelkonsol Xbox Series X som är den mest intressanta. Omkring 3 minuter och 8 sekunder in i nedanstående klipp kan ni se den (väldigt) korta diskussionen Newell och programledarna har angående de kommande konsolerna.

Newell förklarar inte sitt svar i någon större detalj. Svaret på varför han tycker att Xbox Series X är den bättre konsolen är helt enkelt ”för att den är det”. Något som kan ha att göra med Xbox-konsolens något kraftfullare specifikationer, även om Sony siktar på att försöka väga upp detta med snabbare intern lagring hos Playstation 5.

Valve-profilen nämner även hur han inte har någon häst i loppet mellan Xbox och Playstation då Valve och deras spelplattform Steam fokuserar på PC. Det är dock intressant att höra vilken av de kommande konsolerna olika tungviktare föredrar i dagsläget. Även om anledningen varför förblir något oklar, i alla fall i detta fall.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid