Samsung sägs nu ta ett blad ur Sonys bok inför lanseringen av nya flaggskeppet Galaxy S8. Telefonen sägs filma i ultraslowmotion med 1 00 bilder per sekund.

Tillsammans med vår systersajt Surfa.se testade vi under MWC 2017 Sonys nya kamerasensor i Xperia XZ Premium. En sensor som har kapacitet att filma 960 bilder per sekund för riktigt häftiga slow-motioneffekter.

Nu sägs det att koreanska Samsung tagit efter Sony och utvecklat en egen kamerasensor som tillsammans med dedikerat DRAM-minne ska leverera ännu högre bildfrekvens. Samsung Galaxy S8 sägs kunna filma video i 1 000 bilder per sekund och detta med en 12 megapixels kamerasensor.

Samsung Galaxy S8 läckt i pressbild med läcker heltäckande skärm

Galaxy S8 använder inte samma sensor som Sony

 

Samsung Galaxy S8
Vad som sägs vara läckta pressbilder av Samsung Galaxy S8

Det är oklart vilken upplösning Samsung kommer att filma i vid denna bildfrekvens men troligtvis blir det precis som för Sony en något lägre upplösning än vad vi är vana vid. Sonys IMX400 sensor filmar 960 fps vid 1 280 x 720 pixlar och det är troligtvis något liknande vi kan komma att se på Galaxy S8.

Vi testar Super Slow Motion-mobilen Sony Xperia XZ Premium

Samsung sägs även uppgraderat kamerasensorn framtill på sin telefon. Förutom en upplösning på 8 megapixel ska sensorn leverera autofokus samt kompletteras av en 3,7 megapixels iris-sensor.

Samsung kommer att presentera Galaxy S8 under två separata live-event i London och New York den 29 mars. Både NordicHardware och Surfa kommer att vara på plats och bevaka lanseringen.

Rubrik

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid