Googles senaste operativsystem Ice Crean Sandwich, nu kommit upp i version 4.0.4 och finns nu enligt företagets Android Open Source Project (AOSP) för nedladdning. Nyheterna består till stora delar av prestandaoptimeringar och bugg-fixar.

Det är ännu inte många Android-enheter som har fått Ice Cream Sandwich. Även större delen av de modeller som ska lanseras sitter fortfarande kvar på Android 2.3 Gingerbread som ska få den nyare versionen vid ett senare tillfälle, även om det finns utstickare. De enheter som fått Ice Cream Sandwich har mottagits väl på de flesta hållen, men då det är en av Googles största uppdateringar någonsin, så är det inte helt oväntat utan sina problem.

Nu släpps Android 4.0.4 som till stora delar är dedikerat för att fixa till diverse småfel i operativsystemet. Bland ändringarna hittar vi stabilitetsförbättringar, mjukare skärmrotation, förbättrad igenkänning av telefonnummer och prestandaoptimeringar för kameran. Gränssnittet ska också ha finputsats på sina håll, men i övrigt är det vad man kan vänta sig av en mindre uppdatering för Android.

Google börjar utrullning av Android 4.0.4 på de amerikanska GSM/UMTS-varianterna av Samsung Galaxy Nexus, Nexus S och Motorola Xoom WiFi. Vi kan vänta oss att uppdateringen hittar ut i Sverige först i Googles referensplattform Galaxy Nexus, och gissningsvis bör den populära Samsung Galaxy S II som precis fått Android 4.0.3 följa inte långt därefter.

Källa: Google


Relaterade nyheter:

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
thisKeseyJonte NexJacob HugossonOhlssons Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Trevliga nyheter 🙂

nussse
Medlem
nussse

Ja detta låter kalas. Även om jag inte använder min GS2 till mer än just som telefon tycker jag den har blivit betydligt smidigare sedan uppdateringen. Får hoppas det inte dröjer alltför lång till tills 4.0.4 kommer till den 🙂

Medlem
Scirocco

Använt 4.04 i ungefär en vecka nu och ja det är stabilt som tusan och mycket småbuggar fixades. Känns snabbare oxå.

Ohlssons
Gäst
Ohlssons

Vad säger att Samsung skulle vara snabba med att uppdatera GS2?

Dom har ju inte visat några tecken på snabbhet tidigare.

Att det dröjer ett halvår tycker jag inte är en dålig gissning.

Jonte Nex
Gäst
Jonte Nex

Jättebra, men jag har inte ens fått 4.0.3 än till min Galaxy Nexus? Jag börjar bli orolig att den aldrig kommer. Kör helt ”stock”, ingen Custom ROM eller liknande.

this
Medlem
this

[quote name=”Jonte Nex”]Jättebra, men jag har inte ens fått 4.0.3 än till min Galaxy Nexus? Jag börjar bli orolig att den aldrig kommer. Kör helt ”stock”, ingen Custom ROM eller liknande.[/quote]
Vad jag vet så var 4.0.3 inte tänkt att skickas ut till GN telefoner utan endast till telefoner med fysiska knappar. Tex HTC one serien och de andra som fått uppdateringen använder 4.0.3. Däremot borde du få 4.0.4 uppdateringen rätt snart.

Kesey
Gäst
Kesey

Fick den för några dagar sen till min Nexus S. Snudd på att jag tycker att 2.3.6 var bättre. Men man vänjer sig kanske. Blir nog en iPhone fem när den kommer istället

this
Medlem
this

[quote name=”Kesey”]Fick den för några dagar sen till min Nexus S. Snudd på att jag tycker att 2.3.6 var bättre. Men man vänjer sig kanske. Blir nog en iPhone fem när den kommer istället[/quote]
Lite nyfiken på varför du tycker så? ICS tillför ändå en hel del förbättringar. Vad är som gör att du tycker det blev sämre?