Vi snabbtestar HTC Vive Pro Eye – virtuell verklighet med ögonspårning

0

Efter att vi för cirka ett år sedan såg en konceptversion av HTC:s VR-headset med inbyggd ögonspårning är nu modellen Vive Pro Eye ett faktum och vi har tagit oss en snabbtitt under CES 2019.

HTC har gått ihop med svenska Tobii för att implementera ögonspårning i det förstnämnda företagets VR-headset ”Vive Pro”. Den nya modellen bär det fantasifulla namnet Vive Pro Eye och vi tog oss en svängom med modellen under årets CES-mässa.

Med den inbyggda ögonspårningen märkte vi direkt hur mycket enklare det blir att till exempel träffa mål i skjutspel när vi utan denna funktion var relativt odugliga. Vissa kan komma att se en sådan fördel som fusk i spel, däremot är det säkerligen en välkommen funktion hos VR-användare som vill ha en lite mer användarvänlig upplevelse.

En annan funktion som denna ögonspårning inkluderar är en slags dynamisk allokering av datorns beräkningskraft. Där ögonen fokuserar renderas spelen och applikationerna med full bildkvalitet medans de områden som utgör periferisynen kan renderas i en lägre kvalité. När vi testade med att endast rendera 25 procent av de pixlar som är utanför ögonens fokus och det var ingenting som just vi kunde märka av till någon större del. Denna funktion förväntas kunna sänka kraven på datorns beräkningskraft med omkring 30 till 40 procent.

HTC Vive Pro Eye kommer att lanseras ”inom kort”. Dessvärre kunde vi inte få någon exakt prislapp för modellen bekräftad under vår korta testperiod.Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid