Som utlovat har Huawei idag lyft på skynket för sin nya flaggskeppstelefon Ascend P6 och tillhörande specifikationer. Den nya modellen bjuder bland annat på en 4,7 tum stor 720p-skärm, fyra processorkärnor och en utmärkande tjocklek på bara 6,18 millimeter.

Idag håller Huawei en presskonferens i London för att diskutera nyheterna i sin flaggskeppstelefon Ascend P6, en lansering som det kinesiska företaget räknat ner till under de senaste dagarna. Man har dock haft en del problem med att hålla informationen om telefonen hemlig, och medan de inte gick att till 100 procent bekräfta eller avfärda så läckte specifikationerna tidigare den här månaden till GSM Arena.

Tidigare idag publicerades de officiella specifikationerna i ett pressmeddelande en halvtimme innan presskonferensen drog igång och sidan avpublicerades strax därefter, vilket tyder på en mer eller mindre medveten tabbe från Huaweis PR-avdelning. Oavsett vilket så kan vi nu gå igenom de officiella specifikationerna, som ganska väl speglar vad vi fått ta del av sedan tidigare.

ascend

Den nya telefonen är utrustad med en 4,7 tum stor skärm med upplösningen 1280 x 720 pixlar – vilket ger 312 pixlar per diagonal tum – och vars digitizer ska klara av användning med handskar. Designen är tunn och stilren, med en metallram längs med telefonens sidor. De exakta måtten är inte utannonserade, men vi vet att enheten väger 120 gram och är 6,18 millimeter tjock – enligt Huawei världens tunnaste smartphone.

Innanför skalet huserar inte många spännande nyheter, utan Ascend P6 drivs av samma K3V2-chip som även återfinns i bland annat Ascend Mate Ascend P2, med fyra ARM Cortex-A9-kärnor på 1,5 gigahertz tillsammans med 2 gigabyte internminne. Telefonen är även utrustad med en 8-megapixelkamera på baksidan, en 5-megapixelkamera på framsidan, 8 gigabyte flashlagring samt Micro SD-kortläsare.

”The Huawei Ascend P6 is a star among smartphones with its industry-leading design, high-quality camera, and intuitive user interface, Huawei’s proprietary Emotion UI. Building on the success of our Ascend P series of fashion smartphones, the Huawei Ascend P6 provides unsurpassed technology and a design that is simply stunning.” – Richard Yu, Huawei Consumer Business Group

Det saknas LTE-stöd vilket kan ge enheten svårt att konkurrera med övriga tillverkares flaggskepp, men till skillnad från majoriteten av toppmodellerna har Ascend P6 plats för dubbla SIM-kort. Den är i övrigt bestyckad med HSPA, trådlöst nätverk, Bluetooth och FM-radio. Hela paketet drivs av ett batteri på 2000 milliamperetimmar.

Operativsystemet är inte helt överraskande Android 4.2.2 Jelly Bean och Huawei använder sig av sitt eget gränssnit Emotion UI, som vi kommer kunna titta närmare på längre fram. Man har även utrustat enheten med Dolby Digital Plus för en bättre ljudbild.

gsmarena_001

Huawei Ascend P6 kommer finnas i vitt, svart och rosa och kommer börja säljas under den här månaden i Kina och under juli månad i västeuropa. Priset är fortfarande inte utannonserat.

Relaterade nyheter:


4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Christoffer Holmgren-Tjalve-UT_lol Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Christoffer Holmgren
Medlem
Christoffer Holmgren

Enbart 8GB intärnt lagringsutrymme? Det känns ju inte väl lågt, varför måste alla Androi-tillverkare begräsa sig så mycket när det gäller utrymmet som finns på telefonen?

UT_lol
Medlem
UT_lol

[quote name=”Christoffer Holmgren”]Enbart 8GB intärnt lagringsutrymme? Det känns ju inte väl lågt, varför måste alla Androi-tillverkare begräsa sig så mycket när det gäller utrymmet som finns på telefonen?[/quote]
Jag stör mig också på att en del tillverkare begränsar det interna lagringsutrymmet på vissa modeller. Särskild om de saknar minneskortläsare. Men som tur är så finns det en hel del som har över 16GB minne: http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=103#rparams=l=s130747137

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Dubbla SIM kort är ju riktigt bra! Framfrallt om man skulle ha ett företags abonumang och ett privat. DÅ kan man ringa privata samtal med sitt eget abonumang. Däremot så gillar jag inte att ala ska göra egna grändsnitt för ANdroid. Finns det nån förutom nexus enheterna som kör stock?

Christoffer Holmgren
Medlem
Christoffer Holmgren

[quote name=”-Tjalve-”]Dubbla SIM kort är ju riktigt bra! Framfrallt om man skulle ha ett företags abonumang och ett privat. DÅ kan man ringa privata samtal med sitt eget abonumang. Däremot så gillar jag inte att ala ska göra egna grändsnitt för ANdroid. Finns det nån förutom nexus enheterna som kör stock?[/quote]

Normalt sett så brukar de flesta skin-a Android. Däremot ska en Google variant av Galaxy S4,HTC One och Xperia Z släppas som kommer vara stock.