I-O Data har presenterat två nya bildskärmar som med LCD-teknik väljer en något annorlunda lösning för att sticka ut från konkurrensen på marknaden. Företaget har bakat in en videoprocessor från tillverkaren Renesas som ska göra det möjligt för skärmarna att på ett effektivare sätt skala upp lågupplöst videomaterial i vad man kallar sin ”super-resolution technology”.

I-O Data har valt en krets från Renesas som ingår i Neo Clear Resolution serien och ska göra det möjligt skärmarna även producera bättre och skarpare bilder av sämre råmaterial, allt i realtid utan någon fördröjning. Kretsen som I-O Data använder sig av stödjer bland annat dämpning av brus och överexponering i videomaterial. Något som just är effektivt när längre upplöst material ska visas på skärmarnas ursprungsupplösning om 1920×1080 pixlar. Skärmarna har även ett demoläge där man kan se skillnaderna mellan en obehandlad och en behandlad bild.

demo

I-O Data lanserar två skärmar med sin nya super-resolution teknik, sin 21,5-tums LCD-MF223XSBR samt storebror LCD-MF232XSBR vars panel mäter 23-tum. Båda skärmarna har en responstid på 2ms (GtG), ett dynamiskt kontrastförhållande på 30 000:1 samt betraktningsvinklar på 160° i alla riktningar.  Skärmarna kommer även med två integrerade högtalare på 1,5 watt vardera samt ingångar för D-Sub, DVI och HDMI.

Annons

Skärmarna väntas börja säljas i Japan under februari månad men till vilka priser är ännu inte avslöjat.

iodata23

iodata232

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid