Än så länge är den enda Intel Arc-kretsen med 16 kärnor den som kallas A550M för laptops. Det ser däremot ut som att en liknande enhet är på väg till stationära datorer för att ta plats mellan A380 och A580 i prestandahierarkin.

Intel ser ut att förbereda ännu en grafikkortsmodell för sin Arc Alchemist-serie. I dagsläget har vi fyra olika modeller i form av A380, A580, A750 och toppmodellen A770. Instegsmodellen A380 erbjuder åtta Xe-kärnor och A580 kommer utrustad med 24 Xe-kärnor. Det skulle alltså kunna finnas utrymme för ett grafikkort mellan dess två enheter.

En sådan enhet kan nu ha skådats i databasen för testsviten CompuBench. Enheten som har testats kommer utrustad med 16 Xe-kärnor och skulle således lägga sig mellan A380 och A550. Klockfrekvenserna ska ha legat mellan 2 400 och 2 450 MHz. Något som skulle innebära att det med stor sannolikhet rör sig om ett grafikkort för stationära datorer.

Huruvida detta grafikkort faktiskt kommer att hitta sin väg till butikshyllor eller om Intel helt enkelt experimenterar återstår att se. Det är även svårt att lista ut hur grafikkortet skulle prestera i spel utifrån CompuBench-resultatet. Däremot går det att jämföra testresultatet med till exempel A770 som lägger sig 42 procent över den mystiska enheten som nu har hittats.

Detta grafikkort kan komma att bli en del av uppfräschningen av Arc Alchemist som har cirkulerat i rykten under den senaste tiden. I så fall skulle lanseringen ske någon gång under 2023 års andra halva om ryktena visar sig stämma. Uppföljaren till Arc Alchemist som går under namnet Battlemage ryktas sedan lanseras någon gång under första halvan av 2024. Detta är dock information som inte har bekräftats av Intel själva och bör således tas med en nypa salt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid