I samband med en tävling där deltagare kan vinna ett Intel Arc Alchemist-grafikkort kan några av modellernas generella prisnivåer ha röjts av Intel själva.

Intel håller skattjakt där priserna bland annat inkluderar exemplar av Intels kommande Arc Alchemist-grafikkort. Hemsidan Tom’s Hardware har hittat vad som kan vara tidiga indikatorer på vad prislapparna för dessa grafikkort kan komma att bli. Detta tack vare tävlingens villkor som uppskattningsvis listar värdet hos de olika priserna som finns att kamma hem.

Av de 3 300 priser som ska delas ut av Intel är 300 av dessa grafikkort. Hundra deltagare kommer att belönas med ett Arc-grafikkort ur premiumsegmentet och 200 deltagare kommer få grafikkort ur prestandasegmentet. Grafikkorten kommer tillsammans med prenumerationer till Xbox Game Pass för PC samt vad som tros kunna vara Intel Arc-märkta varor som till exempel t-shirts.

Förstapriset kommer med ett uppskattat totalvärde på 900 dollar och andrapriserna på 700 dollar. Tar vi då och räknar bort vad Xbox Game Pass kostar för de listade perioderna och ytterligare lite till för till exempel t-shirts kan vi ha en ungefärlig prisnivå för grafikkorten. Tom’s Hardware menar att det uppskattade värdet för grafikkorten för förstaplats bör ligger på runt 800 dollar och grafikkorten ur prestandasegmentet bör vara värda cirka 630 dollar.

Intel ryktas lansera fler kort än de två som omnämns i denna tävling. Huruvida dessa kommer att lanseras vid samma tidpunkt återstår dock att se. Värt att påpeka är även att ovanstående prislappar bör ses som ren spekulation och inte någon faktiskt bekräftelse på vad enheterna kommer att kosta. Just nu kan vi bara vänta och se men mer och mer information om Intel Arc Alchemist hittar sin väg ut och förhoppningsvis får vi ett officiellt avtäckande inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid