Medan Intel förbereder deras nya high-end/entusiast sockel LGA2011 som ska paras ihop med Intel X79 och kommer med inget mindre än 4 minneskanaler. Men LGA2011 kommer inte först fjärde kvartalet i år och därför sägs Intel släppa en sista processor baserad på deras Westmere-kärna närmare bestämt Core i7-995X Extreme Edition.

Intel Core i7-995X Extreme Edition ska precis som tidigare modeller vara utrustad med 6 kärnor och 12 trådar med hjälp av Intel HyperThreading och trekanalig DDR3-minneskontroller. Det nya med processorn mot föregångarna Core i7-980X och Core i7-990X är att man gett processorn en marginell ökning i klockfrekvens vilket gör att den hamnar på 3,6GHz och har en Turbo på 3,86GHz. Vi återfinner även självklart att processorn kommer med upplåst BCLK-multiplier för enklare överklockning.

Intel_Core_i7_995X

Någonting som kan komma som en besvikelse för många är att processorn är av exakt samma stepping som tidigare modeller men hurvida detta stämmer går inte att uttala sig om först CPU-Z får propert stöd för processorn. Om uppgifterna stämmer ska Intel Core i7-995X Extreme Edition släppas under 3:e kvartalet i år och kommer att ersätta Core i7-990X i pris vilket i dagsläget är ~8400kr och uppåt enligt Prisjakt.

Källa: Donanimhaber

Subscribe
Notifiera vid
6 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Mean Machine
Mean Machine
13 Årtal sedan

I call bull. Jag brukar få rätt bra info på Intel-CPU:er en bra bit i förväg, och även om jag inte kan dela med mig av vad jag vet, kan jag säga att jag inte hört något om 995X. Jag tippar på att det är en turk med Photoshop som varit i farten. 🙂

mitrix
mitrix
13 Årtal sedan

Känns ju lite suspekt att CPU-Z skulle ha stöd för processorn och kunna identifiera den med rätt försäljningsnamn när den inte skulle lanseras fören tredje kvartalet?

hirsch
hirsch
13 Årtal sedan

Rätta mig gärna om jag har fel, men CPU-z/GPU-Z och andra avläsningsprogram behöver inte ha ett ”inbakat” stöd för en viss komponent för att kunna läsa av namnet på komponenten. Det är väl snarare så att man bekräftar och säkerställer att programmet avläser rätt när man har givit den ett officiellt stöd.

Exempel på detta är ju att testa en mycket gammal version av CPU-z på en modern datorn, men givetvis kan man kanske inte läsa av allt – men åtminstone namnet!

Viking1962
Viking1962
13 Årtal sedan

[quote name=”hirsch”]Rätta mig gärna om jag har fel, men CPU-z/GPU-Z och andra avläsningsprogram behöver inte ha ett ”inbakat” stöd för en viss komponent för att kunna läsa av namnet på komponenten. Det är väl snarare så att man bekräftar och säkerställer att programmet avläser rätt när man har givit den ett officiellt stöd. Exempel på detta är ju att testa en mycket gammal version av CPU-z på en modern datorn, men givetvis kan man kanske inte läsa av allt – men åtminstone namnet![/quote] Mycket gammal är väl att ta i? det är ju bara en version tillbaka. Men det är… Läs hela »

hirsch
hirsch
13 Årtal sedan

[quote name=”Viking1962″][quote name=”hirsch”]Rätta mig gärna om jag har fel, men CPU-z/GPU-Z och andra avläsningsprogram behöver inte ha ett ”inbakat” stöd för en viss komponent för att kunna läsa av namnet på komponenten. Det är väl snarare så att man bekräftar och säkerställer att programmet avläser rätt när man har givit den ett officiellt stöd. Exempel på detta är ju att testa en mycket gammal version av CPU-z på en modern datorn, men givetvis kan man kanske inte läsa av allt – men åtminstone namnet![/quote] Mycket gammal är väl att ta i? det är ju bara en version tillbaka. Men det… Läs hela »

Viking1962
Viking1962
13 Årtal sedan

[quote name=”hirsch”][quote name=”Viking1962″][quote name=”hirsch”]Rätta mig gärna om jag har fel, men CPU-z/GPU-Z och andra avläsningsprogram behöver inte ha ett ”inbakat” stöd för en viss komponent för att kunna läsa av namnet på komponenten. Det är väl snarare så att man bekräftar och säkerställer att programmet avläser rätt när man har givit den ett officiellt stöd. Exempel på detta är ju att testa en mycket gammal version av CPU-z på en modern datorn, men givetvis kan man kanske inte läsa av allt – men åtminstone namnet![/quote] Mycket gammal är väl att ta i? det är ju bara en version tillbaka. Men… Läs hela »