Intels kommande 6-kärniga processormodell för mellansegmentet kallad Core i5-9600K har nu dykt upp i databasen för den syntetiska testsviten Geekbench och ger en fingervisning på skillnaderna mot föregående modell.

Lanseringen av Intels kommande uppfräschade Coffee Lake-arkitektur närmar sig och nu har inte bara flaggskeppsprocessorn Core i9-9900K och dess syskon Core i7-9700K hittat sin väg ut på internet. Nu har även Core i5-9600K som tar över efter nuvarande Core i6-8600K dykt upp i databasen för testsviten Geekbench.

Jämfört med den nuvarande modellen visar inte den kommande processorn någon större prestandaskillnad i det testresultat som nu läckt. Däremot finns det fortfarande tid för Intel att finputsa processorn innan lanseringen. Därför bör läckta test som dyker upp innan lansering inte ses som en hundraprocentig bekräftelse på den prestanda användare kan komma att se, utan mer en fingervisning.

Core i5-9600K

I Geekbench kammade den kommande Core i5-9600K hem 6 015 poäng i den del av testet som nyttjar endast en processorkärna. Den del av testet som nyttjar flera kärnor såg en poäng på 23 393 poäng. Den nuvarande modellen Core i5-8600K å andra sidan lyckas i runda slängar oftast nå omkring 5 800 respektive 23 000 poäng i Geekbench.

Detta innebär en prestandaskillnad på cirka 3,7 procent i den del av testet som nyttjar endast en kärna och omkring 2 procent i den del som använder sig av flera processorkärnor.

Prestandaskillnaderna kommer troligtvis från de ökade klockfrekvenserna direkt från fabrik hos Core i5-9600K. Den kommande processormodellen kommer med en basfrekvens på 3,7 gigahertz (GHz) och en turbofrekvens på 4,6 GHz. Detta kan då jämföras med den nuvarande modellen vars klockfrekvenser ligger på 3,6 respektive 4,3 GHz direkt ur lådan.

Exakt när dessa kommande processorer når butikshyllor är i skrivande stund oklart. Produktplaner från Intel som tidigare läckt pekar dock mot en lansering under oktober månad.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid