Small preview imageIntels kommande mikroarkitektur Nehalem är planerad för fjärde kvartalet, med lanseringen av Bloomfield kärnan som är riktad mot high-end och prestanda segmenten. Computex gav oss en hel del information och även prestandatester. Att testa processorer på Computex är dock knappast optimalt och det har inte varit det lättaste att översätta siffrorna till något man kan jämföra med dagens andra system. Med det sagt betyder det inte att de benchmarks som nu publicerats på XtremeSystems är mycket lättare att använda. JCornell har publicerat prestandatester med SuperPi, Cinebench och wPrime, vilka är etablerade prestandatester inom communityn och förmodligen är de bästa att använda för att jämföra system i ett tidigt stadie. Sisoft Sandra och Everest vägrade starta/kraschade när han försökte köra dessa (problem med att känna igen hårdvaran).

Prestandatesterna fokuserar på flertrådsprestanda i wPrime och Cinebench som överlag visar på en 50% prestandaökning när vi jämför en Intel Bloomfield processor klockad till 2.93GHz och en Core 2 Extreme QX9650 klockad till samma hastighet. Det verkade också som att minst två minneskanaler fungerar i detta system, till skillnad mot de flesta tidigare prestandatester där endast en kanal varit aktiv.



wPrime 32M kördes klart på 9.218 sekunder och 1024M på 288.937 sekunder, samtidigt som man fick en poäng på 14184 i Cinebench 10. Ett Yorkfield-system behöver ungefär 13 sekunder och 440 sekunder för motsvarande tester och hade gett runt 10500 poäng i Cinebench. Vi har medvetet gjort de jämförande siffrorna något mer generella på grund av variationer i olika versioner av testprogrammen och andra variabler som kan skilja.


Skärmdumpar och prestandatester går att hitta på XtremeSystems.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments