Intervju: Hur Tekken 7 ska ta Tekken till PC efter 20 år på konsol

Windows-versionen utvecklas separat och är lika viktig som konsolversionen

2

Tekken 7 lanseras i början av nästa år och fightingspelet dyker då för första gången upp även på PC – 20 år efter sin födsel. Vi bad Bandai Namco förklara hur man ska gå tillväga.

Är det något PC-spelare fått sin beskärda del av under de senaste åren så är det dåliga portningar av stora konsolspel till PC. Allt från låst fps till dålig prestanda och helt enkelt ospelbara PC-versioner har spelutvecklare vid flera tillfällen gjort PC-spelare gruvligt besvikna.

Det är därför många fightingspelsfans satt med hjärtat i halsgropen efter att Bandai Namco under E3 utannonserade att spelhuset ska lansera sin ikoniska fightingserie Tekken även för PC. Tekken 7 lanseras nästa år och kommer då att lanseras för spelkonsoler, arkad och PC. Detta 20 år efter att spelet för första gången gjorde entré på marknaden.

PC-versionen lika viktig som konsolversionen

Under Dreamhack Summer 2016 fanns Bandai Namco på plats och visade upp arkadversionen av Tekken 7. Vi tog tillfället i akt och ställde Andreas Juliusson på Bandai Namco mot väggen. I en intervju som fokuserade kring hur Bandai Namco ska lyckas med en PC-lansering får vi bland annat veta att fightingscenen på PC växer samt att företaget har större planer för PC-marknaden. Samtidigt som det bekräftas att PC-versionen utvecklas separat och inte bara blir en port av konsolversionen utan snarare ska få minst lika stort fokus.

Andreas Juliusson påpekar också att vi nordbor är de som leder fightingscenen på PC i dagsläget och att Norden blir en extra viktig marknad för Bandai Namco framöver.

Fightingspel på PC
Hur spelar du helst ett fightingspel på PC?

Lägsta pris på Prisjakt.nu

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedMartin Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Martin
Gäst
Martin

Intressant video, men som vanligt blir man förundrad över varför akronymen ”PC” används på ett sätt så man som läsare/tittare inte har den blekaste aning om vad ni menar. Ni är tekniskt kompetenta människor som garanterat vet att ”PC” (persondator) inte är en enhetlig homogen plattform likt PS4 eller Xbox One etc., så det borde inte vara ett så stort problem för er som det verkar vara? Jag utgår ifrån att ert mål är väl att bedriva seriös journalistik och få ut information till de som läser era texter och tittar på era videor, men efter att ha sett videon… Läs hela »