Det Hong-Kong baserade företaget GooPhone som nyligen gav ut en Iphone 5-kopia, med Android som operativsystem, säger att de kommer stämma Apple om de ger ut Iphone 5 i Kina. Trots att deras egen telefon är byggd av potentiella delar från Apples kommande Iphone.

Det har gått många rykten om hur den kommande Iphone 5 kommer att se ut men på sistone verkar de flesta mer eller mindre överens om en mer avlånga designen och gråsvarta baksida. Baserat på dessa rykten har företaget GooPhone nyligen släppt en Android-telefon som ser mer eller mindre identiskt ut med den potientiella framtida Iphone 5. Företaget menar nu att eftersom de släppte sin telefon först kommer Apples telefon vara en kopia, trots att GooPhone är byggd efter vad alla tror att Iphone 5 kommer att se ut.

lg_iphone5_011Såhär sägs iPhone 5 komma att se ut.

Vi är inga experter på patentlagar och har inga kommentarer på huruvida det finns några rättsliga belägg för GooPhone:s påståenden, men man kan definitivt uppskatta ironin över att stämma Apple över deras design så pass kort efter företagets stora patentvinst över Samsung. Särskilt när målet för stämningen är något som Apple sägs designat själva och i dagsläget inte ens är en bekräftad produkt.

originalSåhär ser GooPhone ut, original eller kopia?

Om det skulle visa sig att GooPhone har lagen på sin sida skulle det potentiellt kunna ställa till med stora problem för Apple med tanke på hur stor och viktig marknad Kina är idag.

Den 12:e september vet vi med säkerhet om Apples nya smartphone ens kommer se ut som ryktena hävdar. Skulle den inte göra det kommer GooPhone med all säkerhet falla i glömska relativt fort, men om ryktesmaskinen stämmer kan det bli intressant att se hur detta kommer att utveckla sig vid lanseringen av nästa generations Iphone i Kina.

Källa: Gizmodo


13
Leave a Reply

Please Login to comment
13 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
SteffBenganBoyRickard SvenssonS0urcerr0RGulligullan-koko Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ctrl
Gäst
ctrl

I Kina kan Appel aldrig vinna en sådan rättegång. BMW och flera andra tillverkare har försökt stämma rader med tillverkare för designstölder. Ingen av dessa stämningar har Kinas rättssystem accepterat.

Mikael
Medlem
Mikael

[quote name=”ctrl”]I Kina kan Appel aldrig vinna en sådan rättegång. BMW och flera andra tillverkare har försökt stämma rader med tillverkare för designstölder. Ingen av dessa stämningar har Kinas rättssystem accepterat.[/quote]

Fast nu är väl frågan det motsatta, alltså om ett Kinesiskt företag kan vinna en sådan rättegång mot Apple?

Anton Gustavsson
Medlem
Anton Gustavsson

Ja då den är obekräftad och allt så borde väl Apple inte kunna göra så mycket annat än att ändra sin design på den kinesiska versionen. Hade varit kul ifall det faktiskt händer så de får smaka på sin egna medicin.

ChrilleS
Gäst
ChrilleS

Haha fan va skrattretande. Fast Apple lär ju redan ha patent på designen och en hel del dokument som styrker att dem haft designen (alltså prototyper) långt innan GooPhone.

Voleyro
Medlem
Voleyro

Löjligt, ensak är säker, de kommer aldrig lyckas kopiera ”Kvalite”

Zapp
Medlem
Zapp

[quote name=”Baxtex”]Ja då den är obekräftad och allt så borde väl Apple inte kunna göra så mycket annat än att ändra sin design på den kinesiska versionen. Hade varit kul ifall det faktiskt händer så de får smaka på sin egna medicin.[/quote]
[imgcomment image[/img]

nILGot
Medlem
nILGot

[quote name=”ChrilleS”]Haha fan va skrattretande. Fast Apple lär ju redan ha patent på designen och en hel del dokument som styrker att dem haft designen (alltså prototyper) långt innan GooPhone.[/quote]

Men i kina gäller inte deras vanliga spelregler

Mikael
Medlem
Mikael

[quote name=”nILGot”][quote name=”ChrilleS”]Haha fan va skrattretande. Fast Apple lär ju redan ha patent på designen och en hel del dokument som styrker att dem haft designen (alltså prototyper) långt innan GooPhone.[/quote]

Men i kina gäller inte deras vanliga spelregler[/quote]

Ja, är det någonting man lärt sig av tvisterna mellan Apple och Samsung så är det att man har en fördel av hemmaplan även på den juridiska spelplanen…

Gulligullan-koko
Gäst
Gulligullan-koko

[quote name=”voleyro”]Löjligt, ensak är säker, de kommer aldrig lyckas kopiera ”Kvalite”[/quote]

HaHa !
Kvantitet har Apple, men kvalitén försvann för många år sedan.
Massproducerat skräp som mycket annat.

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Coolt med kopior som kommer ut innan originalen .. eller som dom sa i tv-shops reklamsnuttar förr i tiden:
”Denna originalprodukt är av högsta kvalite och kan inte jämföras mot tidigare kopior” 🙂

Själv är jag dock på Apples sida i denna konflikt

Rickard Svensson
Gäst
Rickard Svensson

Om det är så att det blir försäljningstopp på iPhone 5 för att GooPhone var före med en ”Kopia” så tycker jag personligen mer synd om de kineser som har längtat efter den nya iPhone:en än företaget Apple.

BenganBoy
Gäst
BenganBoy

Jag vill seriöst ha en Goophone.
1) Bästa namnet någonsin.
2) Bästa patenttrollningen någonsin.
3) Bästa trollning mot bekanta någonsin.
4) Android fyller mina behov bättre än iOS.

Steff
Gäst
Steff

[quote name=”ChrilleS”]Haha fan va skrattretande. Fast Apple lär ju redan ha patent på designen och en hel del dokument som styrker att dem haft designen (alltså prototyper) långt innan GooPhone.[/quote]

ja i USA ja 🙂