Iphone 7 och annan hemelektronik går nu att fynda från butiker i storbritannien efter ett pund i fritt fall. Upp till tusenlappen kan du spara på Apples flaggskepp.

I Juni 2016 röstade britterna för att lämna den Europeiska Unionen (EU). Kort därefter så rasade det brittiska pundet till det lägsta värdet på över 6 år jämfört med Euron. Så nu finns det en ypperlig chans att fynda varor från England.

Företaget Cuponation har efter Brexit och pundets störtdykning i värde gjort en undersökning om priserna på populära varor så som Iphone 7 och Google Pixel i Storbritannien.

Iphone 7 med 32 gigabyte utrymme finns idag att köpa i Sverige för runt 7 490 kronor. Dock kostar samma telefon endast omkring 6 528 svenska kronor om man köper den ifrån England. Det är alltså ett cirka 962 kronor lägre än vad den kostar i Sverige.

Så länge Storbritannien fortfarande är en del av EU så tillkommer det heller ingen skatt på köpet. Med tanke på den gemensamma marknaden och fria rörligheten för varor.

unnamed

Apple gjorde ett försök att kontra pundets nergång genom att höja riktpriset på Iphone 7 i Storbritannien strax innan lanseringen. 100 pund lades till på telefonens pris, men fortfarande så har användare i hela Europa kunnat dra nytta av pundets tappade värde. Användare i Italien och Norge kan till exempel spara 128 euro respektive 1377 norska kronor på att köpa sin telefon i England istället för i hemlandet.

Brexit påverkar inte bara Apple produkter

Google lanserade även en nyligen sin nya Google Pixel-telefon. I Storbritannien så kostar Pixel 599 euro vilket motsvarar cirka 6 528 svenska kronor. I Tyskland däremot så släpptes Pixel med ett pris på 759 euro. Alltså är Pixel cirka 832 kronor eller 13% dyrare i Tyskland än vad den är i Storbritannien.

Det finns alltså god chans just nu att välja och vraka bland artiklar till ”nedsatt” pris om man handlar från Storbritannien. Om pundets värde fortsätter gå ner eller åtminstone håller sig på den låga nivå som det ligger på just nu så kommer man även undan utan att behöva betala någon extra skatt fram tills att Storbritannien officiellt lämnar EU i slutet av 2018.

Skulle samtidigt Copyswede få sin vilja igenom skulle prisskillnaderna bli än mer påtagliga.

https://www.nordichardware.se/nyheter/copyswedes-avgifter-sa-mycket-betalar-du-extra.html

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid