Lenovo Moto Z Play kan uppgraderas med påkostad Hasselbladkamera

0

Vi kikar närmare på nya Lenovo Moto Z Play – en modulär telefon som kan uppgraderas med allt från projektor till svenskutvecklade kameramoduler.

Lenovo, som numera är moderbolag till Motorola, har visat upp Moto Z Play, en något billigare variant av den rakbladstunna Moto Z men med förbättrad batterikapacitet. Specifikationsmässigt använder Moto Z Play sig av en Snapdragon 625, 3 gigabyte (GB) RAM, 32 GB lagring, en 16-megapixelkamera, batteri på 3 410 milliamperetimmar och fingeravtrycksläsare. Prislappen ligger på mellan 4 000 och 5 000 kronor vid lansering nu i september.

Både Moto Z och Moto Z Play har ett par kontaktstift och magneter på baksidan av telefonen där man kan fästa ”Moto-mods”: tillbehör som direkt integreras som en funktion i telefonen. Exempelvis kan man sätta på ett större batteri för tillfällen där fabrikskapaciteten inte räker till, JBL har skapat en extern högtalare som monteras på baksidan tilsammans med ett stöd för bättre ljudkvalité ur telefonen och för den storbildsintresserade finns det även en projektor med integrerat batteri som kan projicera upp en bild på 70 tum. För den som vill göra om utseendet på sin telefon finns det skal med mängder av olika motiv.Moto_Z_Hasselblad

Höjdpunkten på IFA är det nya tillbehöret skapat ur ett samarbete mellan Motorola och den svenska kameratillverkaren Hasselblad. Hasselblad är ett företag som inte direkt brukar vara känd för digitalkameror, utan snarare mellanformatskameror för de allra kräsnaste proffsen med prislappar över 100 000 kronor med objektiv. Tillbehöret som lanserats till Moto Z Play är en kamera som tar platsen från den integrerade kameran i telefonen och ger åtkomst till hela 10 gångers optisk zoom. Själva optiken har ett bländarbärde på 3,5 till 6,5 och en brännvidd på 4,5 millimeter (mm) till 45 mm. Kameran är även utrustad med en xenon-blixt för mörka scener. Man kan genom Androids inbyggda stöd även fotografera RAW-filer.

Prislappen på tillbehören är 49 euro för skalen, 69 euro för batteriet, 99 euro för högtalaren, 299 euro för Hasselbladskameran och slutligen 399 euro för projektorn.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid