Tillsammans med Windows 8 ska vi få lära känna nya smaksensationer Ultrabooks, och Lenovo Yoga är en av de som erbjuder just någonting utöver det vanliga. Skärmens fäste är minst sagt flexibelt, och gör att man snabbt kan konvertera datorn till en stor surfplatta.

Den nya datorn heter i dagsläget Lenovo Yoga, någonting som säkerligen kommer vara ändrat vid lansering. Yoga är en dator med 13-tums IPS-skärm med upplösningen 1 600 x 900, och väger in på precis under 1,4 kg. Den ska vid lanseringen komma utrustad med Ivy Bridge-processor, och Lenovo hoppas kunna få ut totalt 8 timmar batteritid ur datorn som fortfarande är en tidig prototyp.

Lenovo_Yoga_1 Lenovo_Yoga_2

Vad som göra Yoga speciellt är skärmen, som man kan dra bakåt så långt att den hamnar på undersidan av datorn för att göra den till en surfplatta. Med tanke på denna funktion är det här ingen dator vi kommer få se förrän under årets tredje kvartal, alternativt det fjärde i samband med att Windows 8 finns ute på butikshyllorna. Lenovo är själva osäkra på priset av just denna anledning, då det är för tidigt att säga någonting om det innan Microsoft kommit ut med priser för deras nya operativsystem. De kan däremot säga att datorn väntas kosta över 1 000 dollar, och det är alltså troligt att den kommer gå loss för över 10 000 kr.

Källa: Ultrabooknews


Relaterad nyhet:

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Johan KarlstromTrimmyJacob HugossonTempelRetur Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Där ser vi en dator som har anammat Win8 och dess potential.
Vill ha begäret är stort 🙂

Tempel
Medlem
Tempel

Härligt med alla fingeravtryck….

Tommy Daniels
Medlem
Tommy Daniels

Jag vill ha en sådan men i 7-8 tums storlek.

Johan Karlstrom
Gäst
Johan Karlstrom

Häftig!
Ha begäret låter inte vänta på sig, så länge det inte blir en RT verision…

Undrar dock hur det kommer gå för tangenterna och hur det känns att hålla den, med tanke på dessa tangenter som hamnar på undersidan?