Lexip visar upp en 3D-mus med två inbyggda joystickar

Styr fler funktioner direkt från musen

0

Lexip menar att det finns mer att utveckla hos en datormus och bygger in 2 joysticks. Spela eller var produktiv med morgondagens 3D-mus.

Under CES Unveiled i Las Vegas så presenteras en hel del teknik som kanske inte annars får lika mycket uppmärksamhet. CES Unveiled är lite som en för-mässa innan den stora CES-mässan startar. Vårt öga fångas av en ny typ av datormus från företaget Lexip som tror stenhårt på att bygga in flera kontroller och axlar i den traditionella musen.

Inbyggda analoga axlar

Det som gör Lexips 3-D mus unik är möjligheten till att kunna styra flera axlar på en och samma gång. Musen är konstruerad på en bottenplatta som har en axel som den övre delen ansluter till, vilket gör det möjligt för dig att tilta hela muskroppen åt vilket håll du vill.

Vidare till nästa axel så hittar vi den i form av en klassisk liten joystick på sidan av musen som styrs med tummen. Det gör att vi kan kontrollera 2 axlar samtidigt som vi rör på musen på vanligt sätt över musmattan.

Utvecklad för produktivitet och spel

Lexip menar med hjälp av två ytterligare analoga axlar som vi kan konfigurera enligt eget tycke och smak så kan vi öka vår produktivitet i produktionsprogram för bild- och videoredigering. Alla kommandon som vi normalt sett använder tangentbordet till kan flyttas till musen om Lexip får bestämma och att zooma med scrollen är något som enligt dem känns förlegat.

I spelsammanhang så är det fokus på simulatorer och egentligen alla spel där en joystick passar bra. Vi ser att det finns en mening med Lexips nya musfunktioner även i spel även om det var svårt i början att hålla handen i styr för att zooma eller navigera.

Lexips nya 3D-mus finns inte att köpa ännu men förväntas att börja säljas via Kickstarter inom 3 månader till ett pris om cirka 1300 kronor.

Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid