Logitech G50 Vanguard är än så länge bara ett designkoncept men det går inte att klaga på utförandet. Designern Damien Crossan har skapat en mus som ska vara skulpterad efter våra händer och på så sätt minska belastningsskador och öka användarvänligheten.

G50 Vanguard är som namnet avslöjar även speciellt utvecklad för spelare (Gamers), där man förutom en sällsynt ergonomisk design även kommer med hela 11 programmeringsbara knappar.

g50

En av dessa knappar är mushjulet som på G50 Vanguard blivit flyttat från mitten av ovansidan till platsen vid din tumme. Just mushjulets klassiska position är en av de största orsakerna till belastningsskador. Knappen är inte heller ett hjul längre utan agerar mer som ett rullande löpband, samtidigt som dess funktionalitet går att programmera efter eget tycke.

Muskonceptet har tagit lång tid att slutföra och flera månader har gått åt att få rätt ergonomisk design genom att testa olika skummodeller. Musen lyfter hela handen och även handleden från skrivbordet, något som ska minimera belastningen.

g504

Men givetvis är vi nu mest intresserade av att höra om G50 Vanguard blir verklighet samt hur den unika designen fungerar i just spel.

g503

g502

Källa: Defound via YankoDesign

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedImlalTobberian Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tobberian
Medlem
Tobberian

0 underarms ergonomi iallafall.. (för det krävs ~70° upprätt handvinkel).

Imlal
Gäst
Imlal

Personligen så ser inte den där musen ut att fungera för mig, då jag styr musen med handleden och inte hela armen som blir resultatet av ”handledsstödet”. Men annars är det välkommet med lite innovation. Själv är jag mycket nöjd med min Microsoft Sidewinder.

//Jimmy