Microsoft kommer i höst att rulla ut sin nya version av Windows Phone 7 och med utvecklingsnamnet Mango blir detta den första stora uppdateringen sedan lanseringen av operativsystemet i förra året. Nu avslöjas det att Microsoft planerar att hålla sig till en större uppdatering årligen på sin Windows Phone-plattform. Något som förhoppningsvis ska backas upp av mindre frekventa uppdateringar.

Microsoft har en lång väg att gå innan man är ikapp huvudkonkurrenterna Apple och Google när det gäller funktionalitet på smartphonemarknaden och att företaget nu verkar sikta in sig på en större uppdatering varje år låter lite oroväckande. Vi vet redan att Windows Phone 7 Mango kommer att tillföra en hel del uppskattad funktionalitet, men samtidigt finns det mycket vi fortfarande saknar och som då skulle kunna ligga så långt som 1 år framåt i tiden, efter att Mango rullas ut.

Microsoft har inte själva gått ut med sitt lanseringsschema för Windows Phone-plattformen. Men i en jobbannons avslöjar man sin uppdateringsstrategi för att ge sökande en känsla för vilket ansvar man står inför. 

Annons

”This Senior Program Manager position will be the CXE Feature PM that drives all development work on the Application Platform for update releases between major yearly releases.”

Microsoft har sedan introduceringen av Windows Phone 7 rullat ut tre uppdateringar för operativsystemet och endast en av dessa har bjudit på extra funktionalitet, klipp och klistra i NoDo-uppdateringen senast. Men trots sitt sämre funktionsutbud har man inte kunnat knapra in på avståendet till Apple och Google, som både snarast utökat avstående till Microsofts plattform. 

Apple satsar på en liknande strategi med iOS med en stor årlig uppdatering, men bjuder även på mindre funktionsberikande uppdateringar under året. Något Microsoft minst måste kunna matcha för att plocka in på konkurrenten.

Eller att man helt enkelt satsar på en mer Google-liknande lösning där man introducerar större uppdateringar med jämnare mellanrum, varje 6-9 månader. Men ska vi ta Microsofts jobbannonser på orden verkar man gå på en mer Apple-liknande strategi. 

Annons

Källa: Ars Technica

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jacob Hugosson
Medlem

Min nästa telefon kommer troligtvis ha Windows Phone så det här är verkligen goda nyheter i mina öron!