Vad som skulle ha varit en affär värd 10 miljarder dollar går nu i stöpet när Discord sägs ha dragit sig ur förhandlingarna med Microsoft om ett potentiellt uppköp.

Under den senaste tiden har det rapporterats om att Microsoft varit intresserat av att köpa upp plattformen Discord och att förhandlingarna skulle ha varit så gott som klara. Denna saga kan ha tagit en helomvändning enligt en ny rapport som hävdar att förhandlingarna har kollapsat.

Informationen kommer från Wall Street Journal som påstår sig ha en källa med god insyn i förhandlingarna. Enligt rapporten ska Discord nu ha dragit sig ur förhandlingarna och förblir självständiga.

Det har även börjat cirkulera spekulationer kring att Discord själva har planer på att bli ett aktiebolag. Nyligen har företaget anställt personal som tidigare jobbat för plattformar som till exempel Pinterest. Rekryteringar som fortsatt ge ånga till dessa spekulationer. Vad plattformens framtidsplaner faktiskt är förblir dock oklart.

Enligt Wall Street Journal ska Discord ha haft en omsättning på 140 miljoner dollar år 2020. En ökning på 188 procent. Dock ska företaget fortfarande inte ha visat någon vinst då fokus ska ligga på att expandera plattformen så mycket som möjligt.

Det finns även en möjlighet att en annan aktör gett ett mer lukrativt erbjudande till Discord. Även aktörer som Amazon och Epic Games har påståtts varit intresserade av att köpa upp plattformen. Huruvida någon av dessa fortfarande är med i racet är dock oklart.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid