Microsoft Edge slog aldrig riktigt igenom och nu har Microsofts nya, Chromium-baserade webbläsare vid samma namn blivit tillgänglig för den som vill testa på något nytt.

Microsofts webbläsare Edge som följer med vid installationer av operativsystemet Windows 10 har inte direkt lyckats ta världen med storm. Microsoft har själva insett detta och således har en helt ny webbläsare tagits fram av företaget.

Den nya webbläsaren går även den under namnet Microsoft Edge. Däremot baseras denna på ”Chromium”, samma bas som ligger till grund för Googles webbläsare Chrome. Microsoft hoppas att denna nya upplaga ska hjälpa företaget få lite bättre fotfäste på marknaden där konkurrensen till största del utgörs av Google Chrome och Mozilla Firefox.

Den nya upplagan av Edge kommer med funktioner som ”Privacy Promise” som designats för att hålla användare säkra online. Denna funktion ska erbjuda använda uppsikt över vad för data som samlas in under internetsurfande och ge användare kontrollen över den. Således kan en användare själv välja om denna data får användas för att förbättra webbläsaren eller ej.

Nya Microsoft Edge siktar även på att vara någorlunda formbart av användaren. Det är möjligt att välja olika layouter, vad för nyheter som ska visas på startsidan och dylikt. Edge kommer nu även med AAD-stöd, ett Internet Explorer-läge, 4K streaming, Dolby Audio och Chrome-baserade tillägg.

Microsoft Edge (nya versionen) finns tillgänglig för Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 och Windows 10. Även macOS, iOS och Android får ta del av den nya webbläsaren om så önskas. Den som vill prova på nya Edge och se om det är en webbläsare värd att använda eller ej kan ladda ned den via Microsofts hemsida.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid