MSIs årliga MOA-final är i full gång i Taipei, och i vanlig ordning är NH representerat på plats på ett eller annat sätt. Denna gång är vår egna Jonas på plats tillsammans med Ann-Sofie ”Mink” Lönnqvist, och intressant nog är det den senares perspektiv på tävlingen vi skall medla i textformat, då vi i övrigt är rätt upptagna med videoproduktion ifrån Taipei-finalen.

 


Ann-Sofie bjuder på en MOA-rapport.

Vi befinner oss i ett universitet i Taiwan för att bevittna den fantastiska MOA finalen. Här möts 16 olika team från hela världen för att slåss om en titel som världens främsta datornördar (överklockare). Rummet, eller hallen vi befinner oss i, pumpar av förväntning, blinkade ljus och testosteron. Luften är fylld av en dunkande musik, sorl från de tävlande och vit rök från flytande kväve, som äter upp syret i miljön omkring. Mediamänniskor hänger som gamar över de tävlande för de bästa bilderna, stämningen är på topp.

Den första tävlingen har just börjat och de tävlande har nu 2 timmar på sig att ta hem poäng i grenen SuperPI 32m. Efter endast 20 minuter in i tävlingen tar den galna, legendariska, farliga, omtalade rumänen Monstru ett gevär i näven. Han siktar länge och försiktigt på de andra detalgarna medans han tyst och hotfullt mumlar något i stil med ”Say hello to my little friend”. Tävlingen har nu tagit en farlig sväng och det seriösaste hållet, och nu gäller det att visa klorna.

Efter 65 minuter in i tävlingen leder grekerna med en tid på 6m 15.672 sek. En helt fantastiskt prestation som tagit dem till en åtråvärd och svettig förstaplats. Förhoppningsvis blir dem inte nerskjutna av de livsafarliga maffiarumänerna bredvid som ligger på en svag sjundeplats. Man kan ana deras frustration på flera meters avstånd. Helt klart en pinsam situation för rumänerna.

För de svenska kämparna går det åtminstone en smula bättre, då de nu har lyckats klättra upp till en tredjeplats med tiden 6m 24.172sek. Men de arga rumänerna – Team Lab 501 ligger och flåsar våra ärade landsmän i nacken. Geväret må vara nerlagt, men blodtörsten och segerhungern regerar. Efter 3 minuter har rumänerna lyckats hiva ner Team Expandables (Elmor och ME4ME) till fjärdeplatsen.
Timern tickar på medans jag äter min lunch som den här gången består av diverse bullar och bakelser. Riktigt överklockar-foder.

Det är endast 30 minuter kvar av SuperPI 32m och datorer liksom hjärnor snurrar på högvarv för att förhoppningsvis få till ännu en lyckad runda.
För de som hoppas på att knipa förstaplatsen i den här rundan kan det dock bli svårt – De gamla grekerna (Team HWBOX.gr) bokstavligen piskar livslusten ur de andra medtävlande. Dem har lyckats få till en runda på 6m 11.766sek och har bitit sig fast vid förstaplatsen.

En hård karamell för de andra att suga på medab grekerna klämmer fram en till lyckad runda – 6m 11.094sek – Ett resultat som står sig till slutet och ger dem en förstaplats i SuperPI 32m. In your face.

Resultatet efter de första två timmarnas SuperPi 32M-benchande

Uppdateringar följer allt eftersom tävlingen fortskrider, hälsar Ann-Sofie.

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Anton KarmehedViking1962Mean MachineJacob HugossonGambit_2K Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gambit_2K
Medlem
Gambit_2K

Heja Jonas! Om du inte vinner blire tortyr på jobbet!

Jacob Hugosson
Medlem

Lycka till Sverige! Kul med rapport direkt från MOA 🙂

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

[quote name=”Gambit_2K”]Heja Jonas! Om du inte vinner blire tortyr på jobbet![/quote]
Jag är ju förvisso inte med, men annars var det ganska bra. 🙂

Har sprungit och intervjuat diverse MSI-folk de senaste timmarna, blir en bra video av det hela åtminstone. Kommer lite mer rapporter om tävlingen också, vad det lider, även om det inte var den ursprungliga planen.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Lite skillnad på resultat jämfört med våra som vi kör på forumet 😀 Jag får 8m 48s med 16M. Dom kör med 32M

Anton Karmehed
Admin

Det ska bli riktigt kul att se videosammandraget sen, men plus i kanten för Ann-Sofies inlevelserika rapport! Jag är rädd för rumäner i allmänhet så nu vet jag inte riktigt hur jag ska tackla dem.. 😛