Snart är det dags för lanseringen av Kaby Lake och dess nya plattform. Nu har MSI börjat fresta marknaden med ordentliga bilder på sina kommande moderkort.

Under CES 2017 så lanseras Intels Kaby Lake arkitektur. Tillsammans med den kommer även nya moderkort och chipsets. Nu har bilder på Z270 Gaming M7 och Z270 Tomahawk från MSI hittat ut på internet. Nu får vi äntligen se vad företaget har planerat inför 2017.

MSI Z270 Gaming M7

Först ut har vi moderkortet som går under namnet Gaming M7. Här ser vi bland annat det typiska för MSI, svart och röda färger. Men även tre stycken PCI-e x16 platser varav alla tre är förstärkta med ett hölje i metall. Även de fyra RAM-platserna har fått samma behandling och förstärkts. Hela tre stycken M.2 platser finns även att skåda på bilderna. På Gaming M7 finner vi även sex stycken SATA III-kontakter samt en U.2 port för NVMe.

Spänningsdelen är en PWM-lösning med 12 faser och en rejäl passiv kylfläns. Vi kan även se att i princip allt som har någon form av kylplatta över sig har fått samma behandling som i princip allt annat under 2016. LED RGB-belysning finns det smockat med här. Något som kanske inte är speciellt nödvändigt på ett moderkort men som MSI åtminstone verkar använda för att synliggöra PCI-Express-portarna effektivare.

MSI Z270 Tomahawk

msi-z270-tomahawk-motherboard

MSI planerar även Z270 Tomahawk som även detta är ett rejält bestyckat moderkort. Vissa LED-detaljer syns på själva styrkretskylflänsen och även på själva kretskortet. I övrigt går färgschemat i svart och grått med röda detaljer. Förutom tre stycken PCIe x16-portar har moderkortet dubbla M.2-platser för SSD-enheter samt sex stycken SATA-enheter. En funktion som MSI verkar pusha extra för är deras USB 3.1-kontroller från Asmedia. Detta ska ge potentiella överföringshastigheter på över 1 Gigabyte per sekund.

MSI väntas lansera sina nya Z270-moderkort i samband med lanseringen av Intel Kaby Lake den 3 januari 2017.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid