En ny rapport hävdar att Apple arbetar på en omarbetad M1-processor för nästa Macbook Pro-modeller. En processor med upp till tio processorkärnor och 32 grafikkärnor.

Sommaren kommer att bjuda på två nya Macbook Pro-modeller med seriöst uppskruvade specifikationer hos M1-processorn. I alla fall om en rapport från Bloomberg är att tro. Hemsidan säger sig ha kommit över information angående uppsättningen processorkärnor och grafikkärnor inuti nästa generations laptops från Apple.

Idag kommer Macbook Pro i en modell på 16 tum och en modell på 13 tum. Medans den sistnämnda kommer med Apples M1-processor har den större varianten fortsatt vara driven av en Intel Core-processor. Något som enligt Bloomberg (betalvägg) snart kommer att ändras med de nya M1-enheterna som kan ha spenderat en hel del tid med bänkpressen.

Mer specifikt sägs det handla om två olika M1-kretsar. Ena med kodnamnet Jade C-Chop och den andra med Jade D-Die. Båda sägs komma med totalt tio processorkärnor. Två energieffektiva kärnor och åtta högpresterande, större processorkärnor för tyngre belastningar. Den stora skillnaden mellan dessa två hävdas vara deras integrerade grafik. Ena versionen påstås komma med 16 grafikkärnor och den större med hela 32. Ett rejält kliv uppåt i prestanda jämfört med dagens sju eller åtta grafikkärnor.

Till de uppdaterade M1-processorerna sägs även Apples Neural Engine ha uppdaterats och mängden internminne för systemkretsarna ska kunna sträcka sig upp till 64 GB. Övriga nyheter ska bestå av en HDMI-port, SD-kortläsare samt Apples MagSafe för laddning av enheterna.

Huruvida några av dessa uppgifter faktiskt stämmer är något som återstår att se. Skulle Apple välja att vrida upp antalet processorkärnor samt bygga ut grafikdelen i M1 så pass rejält skulle vi kunna ha ett riktigt prestandamonster att se fram mot. Något som skulle kunna bli en väldigt spännande enhet med tanke på prestandan första generationens M1 redan erbjuder.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid