Vad som sägs vara testresultat från ett okänt, Ampere-baserat grafikkort från Nvidia har nu hittats i 3DMarks databas och stämmer uppgifterna har Nvidia tagit ett rejält steg framåt i prestanda med den kommande generationens grafikkort.

Rykten, spekulationer och påstådda läckor kring Nvidias kommande grafikkortsserie RTX 3000 baserade på arkitekturen Ampere fortsätter dyka upp överallt på internet. Den senaste omgången bjuder på vad som sägs vara en uppsättning testresultat från 3DMarks databas där en okänd Ampere-baserad grafikkortsmodell visat vad den går för.

Inlägget i databasen som grävts fram av Hardware Leaks visar 18 257 poäng i 3DMark Time Spy. Detta ger denna okända grafikkortsmodell nästan 31 procent högre poäng än Nvidias referensmodell av Turing-baserade RTX 2080 Ti. Grafikkortsmodellen lägger sig även framför Titan RTX med 22 procent.

Dessa resultat lägger sig precis bakom de resultat rekordhållande överklockaren ”KINGPIN” nådde med en extremt överklockad RTX 2080 Ti XC-modell från tillverkaren EVGA.

Sett till de klockfrekvenser databasen listar denna okända grafikkortsmodell med rör det sig om 1 935 megahertz (MHz) för själva grafikprocessorn. Detta tillsammans med 6 000 MHz för videominnet.

De udda rapporterade klockfrekvenserna kan för videominnet bero på tidiga drivrutiner och undermålig kompatibilitet med testsviten. Något som kan resultera i udda klockfrekvenser som rapporteras i databasen. Detsamma kan även gälla för grafikprocessorn vars klockfrekvenser ser något låga ut. Det spekuleras även kunna vara ett tecken på att grafikprocessorn i sig är så pass stor att frekvenserna inte kan ökas mycket mer. Eller att Nvidia valt att fokusera på effektivitet och en relativt låg energiförbrukning hos just denna modell.

I vanlig ordning rekommenderas en nypa salt tillsammans med läckta resultat av hårdvarukomponenter som ännu inte har avtäckts officiellt. Exakt vad Nvidia har på lut för nästa generations grafikkort som förväntas lanseras under årets andra halva återstår helt enkelt att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid