NVIDIA har varit ovanligt frispråkiga under GPU Technology Conference i San Fransisco tidigare under veckan. Grafikkortstillverkarens vd Jen-Hsun Huang passade på att avslöja mer planer om företagets mobila processorkretsar i Tegra-familjen, där den tredje modellen nu ska vara runt hörnet.

Jen-Hsun Huang påpekade under en paneldiskussion att tabletmarknaden är väldigt viktig och att den kan förändra hur morgondagens datoranvändare ser på datormarknaden i sin helhet. NVIDIA har med sin Tegra 2 SoC tagit första steget in på tabletmarknaden och även om kretsen haft svårt att hitta ut på marknaden är det flera tillverkare som avslöjat att den Cortex A9-baserade kretsen får en plats i deras framtida tabletprodukter.

Under diskussionen påpekade Jen-Hsun Huang att NVIDIA framöver kommer att lansera en ny modell av Tegra varje år och att Tegra 3 redan nu är närmast färdig.

– Tegra 2 är bara vår första produkt (i den mobila marknaden), Tegra 3 är snart färdigutvecklad och Tegra 4 är under utveckling. Tänk på NVIDIA:s vanliga rytm, varje år kommer det att finnas en ny Tegra-krets, kommenterade Jen-Hsun Huang

Under slutat av 2010 och början av nästa år lär vi få se ett flertal tabletenheter på marknaden med NVIDIA Tegra 2 under huven. Men som bekant är det långt mer än bara beräkningskraft som är viktigt i en tablet, något NVIDIA och deras konkurrenter behöver bland annat Googles hjälp för att lösa. Detta genom mer tabletoptimerade opertivsystem.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments