NVIDIA bekräftar nu de läckta uppgifter som dök upp på nätet för en månad sedan, att SLI kommer finnas närvarande på AMD:s moderkort framöver. Nu har NVIDIA gått ut officiellt med dessa uppgifter och detta gäller enbart med AMD:s nya styrkretsar 970, 990X och 990FX som kommer tillsammans med socket AM3+ som ska vara fullt kompatibel med företagets kommande arkitektur Bulldozer.

NVIDIA har upp till idag vägrat ge moderkort med AMD-baserade styrkretsar SLI-stöd då dem fortfarande har sina egna, dock föråldrade styrkretsar till salu åt moderkortstillverkarna de kunnat använda istället för AMD för att på så vis få stöd för SLI. Men nu med lanseringen av AMD Bulldozer och sockeln AM3+ kommer Nvidia till slut dra sig ur marknaden för styrkretsar och varken tillverka eller sälja till varken AMD eller Intel.

Crosshair-V-Formula-BOX-Eng-3D-249x273SLI-stödet kommer till skillnad från tidigare uppgifter till 990FX, 990X och även budgetkretsen 970 som är motsvarighet till dagens 870. 990FX har stöd för upp till 3 st grafikkort från NVIDIA i SLI medan 990X och 970 får stöd för 2 st. Vad NVIDIA får ut av detta är självklart en marginell ökning i försäljning till den lilla marknad som kör med fler än ett grafikkort i sin dator. Men för att få detta stöd måste moderkortstillverkarna betala en mindre licensavgift för varje moderkort som säljs med stöd för SLI och enligt uppgifter ligger denna avgift på ungefär 5 dollar.

ASUS, Gigabyte, MSI och ASRock är bland de första som kommer erbjuda detta på moderkort som enligt NVIDIA kommer inom kort. För er på jakt efter ett AM3+ moderkort ska ni tänka på att detta enbart gäller styrkretsarna 970, 990X och 990FX då de äldre kretsarna i 7 och 8-serien inte får samma behandling. NVIDIA passar även på att bjuda på lådan till ASUS kommande entusiastbräda för Bulldozer, Crosshair V Formula som kommer med SLI-stöd.

Källa: NVIDIA

Relaterad nyhet:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid