GeForce GTX 580 ser ut att bli ett verkligt hot mot AMD och deras kommande flaggskepp Radeon HD 6970. Efter att NVIDIA nyligen ”råkat” publicera namnet på sitt nya grafikkort under sin egen hemsida har det nu även dykt upp bilder som sägs föreställa ett referenskort baserat på NVIDIA GeForce GTX 580.

Bilderna som publicerats på kinesiska Pcinlife.com visar ett grafikkort i vanlig referensskrud som påminner väldigt mycket om dagens flaggskepp GeForce GTX 480. Bilderna visar att grafikkortet har en identisk uppsättning videoutgångar samt att även längden på kortet är snarlikt, även om detta är svårt att bekräfta utan att se kortet naket.

Den stora skillnaden i övrigt är kylaren som är heltäckande med en radialfläkt i bakänden, även om den samtidigt skiljer sig en del från den vi ser på GeForce GTX 480. Kylaren har ingen metallplatta på framsidan och har inte heller blivit utrustad med synliga värmerör. På det stora hela är kylaren mer lik den NVIDIA använder till sin Tesla-modell av GeForce Fermi, om än inte identisk och någon centimeter längre.

gtx580
GeForce GTX 580 (?) vs. GeForce GTX 480

GeForce GTX 580 sägs baseras på en ny GF110 GPU som med 512 CUDA-kärnor och diverse optimeringar ska ge mellan 15-20% prestandaökning jämfört med dagens GF100 GPU och GeForce GTX 480, utan någon förändring i strömförbrukning och värmeutveckling.

Om de bilder som nu dykt upp är äkta kan vi inte säga med säkerhet. Men om så är fallet verkar NVIDIA just satsa på interna optimeringar då kortet i övrigt ser ut att vara mycket likt sin föregångare.

gtx5802

Källa: PCinlife.com

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RoadRunnerAnton Karmehedflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem

1kw psu?
:-*

RoadRunner
Medlem
RoadRunner

Tycker det verkar mer lovande än jag trodde på NVidia-fronten, men å andra sidan verkar det ju också som att Cayman kommer att leverera så om NVidia bara hamnar hårstrået bakom (eller ev. före) AMD prestandamässigt vad gäller singelkort så verkar de förlora lika mycket som tidigare vad gäller prestanda/w eller liknande mått så deras kort blir dyrare att tillverka och drar mer ström…