Enligt en grupp investerare ska Nvidia ha fifflat med sina inkomstsiffror och fått det att se ut som att trenden med att bryta kryptovalutor inte påverkade tillverkarens gaming-division så hårt som den ska ha gjort.

Investerare i företaget Nvidia har nyligen lämnat in en stämningsansökan mot företaget. Investerarna hävdar att Nvidia medvetet vilselett investerare under perioden då brytande av kryptovalutor var en så stark trend att grafikkortsmarknaden sinade.

Enligt stämningsansökan ska Nvidia ha tagit 1,13 miljarder dollar från intäkterna av försäljningen av grafikkort till kryptobrytare och fått det att se ut som att det i själva verket var grafikkortsförsäljningen till spelentusiaster som håvade in pengarna. Detta ska ha målat en bild av att ett potentiellt fall av kryptovalutor och dess popularitet inte skulle påverka företaget så hårt som det gjorde. De inblandade i detta beslut påstås vara bland annat Nvidias VD Jensen Huang och företagets finansdirektör Collette Kress.

En krasch kom runt årsskiftet mellan 2017 och 2018 och de stora kryptovalutorna fluktuerade sedan i värde under år 2018. Marknaden för begagnade grafikkort expanderade sedan explosionsartat vilket även det kan ha haft en negativ inverkan på både Nvidia och konkurrenten AMD. Allt detta ledde till slut att Nvidias valutakurs störtdök med 20 procent under november 2018.

Investerarna söker nu ersättning för de skador Nvidias beteende ska ha orsakat. Stämningsansökan nämner även hur företagets ledande personer ska ha brutit mot amerikanska säkerhetslagar och orsakat investerare förluster när kryptotrendens glansdagar tog slut.

Den som vill ta sig tiden att läsa igenom stämningsansökan i sin helhet kan finna den i .PDF-format här.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid