Nvidia har under veckan skickat iväg sitt första DGX-system som bygger på kommande grafikarkitekturen Volta och prislappen är gedigen.

Onsdagen den 6 september meddelade Nvidia att man skeppat iväg det första kommersiella Volta-baserade systemet. Mottagaren är MGH & BWH Center for Clinical Data Science (CCDS) som är en forskningsgrupp baseras i Massachusetts som fokuserar på artificiell intelligens och datorinlärning.

Hos CCDS kommer dessa datorer att användas för att lära andra system uppgiften att utvärdera medicinska bilder och röntgenbilder. Detta kan sedan komma att spela en betydande roll när det är dags för läkare att diagnostisera patienter då datorerna lär sig att snabbare och mer pricksäkert finna abnormiteter och problem som dyker upp på till exempel röntgenbilder.

DGX
Forskare hos CCDS packar upp sitt DGX-system.

Under GTC 2017 visade Nvidia upp de Volta-baserade DGX-systemen där modellen kallad GDX-1V var utrustad med åtta Tesla V100 beräkningskort och en 20-kärnig Broadwell-EP processor samt en prislapp på 149 000 dollar. Motsvarande ungefär 1,5 miljoner kronor med svenska moms och påslag.
Nu har även den ursprungliga Pascal-baserade DGX-1 uppgraderats då man bytt ut den 16-kärniga Haswell-EP processorn mot samma 20-kärniga don som finnes i den nyare versionen. Detta för att underlätta uppgraderingar från Tesla P100 till V100 om den extra beräkningskraften skulle behövas.

Bortsett från superdatorer så har Nvidia inga planer på att lansera Volta-baserade grafikkort riktade till konsumenter och gamers inom en snar framtid. Nvidia har förklarat detta med att Volta-baserade grafikprocessorer fortfarande är väldigt kostsamma att tillverka samt att man i dagens läge inte känner någon press från AMD när det gäller en möjlig utmanare till GTX 1080 Ti som prestandakungen på konsumentmarknaden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid