Det går att spekulera mycket om hur framtiden kommer se ut och NVIDIA:s vd, Jen-Hsun ”Jensen” Huang tror att persondatorn i framtiden kommer bli ersatt av surfplattor och att den traditionella persondatorn flyttar in i molnet.

Mycket pågår just nu inom halvledar och hårdvaruindustrin. Förutom att smartphones och surfplattor fortsätter att växa och ta plats på marknaden, så väntas datorn genomgå vissa förändringar. Vi har bland annat Intels Ultrabook-koncept som kommer omfamna touchskärmar, och ASUS Transformer-liknande designkoncept. NVIDIA:s vd tror att de flesta en dag inte kommer ha en vanlig dator längre, utan att man kommer klara sig med en surfplatta medan persondatorn flyttar in i molnet.

”[One day] I might not even have a PC anymore – I’ll have a tablet and a PC on a cloud,” sa NVIDIA:s vd och styrelseordförande, Jen-Hsun Huang.

Vad han talar om ligger fortfarande många år fram i tiden. Speciellt bärbara datorer fortsätter att gå ned i vikt, och lösningar så som avtagbara skärmar eller roterbara skärmar för att transformera dem till en surfplatta väntas bli allt vanligare framöver. Det finns även planer på trådlösa dockningsstationer för smartphones och surfplattor längre fram i tiden, och allt mer tyder på att persondatorn kan komma att flytta in i molnet.

Vi tror att en sådan framtid är mycket möjlig, dock så tror vi inte att persondatorn kommer försvinna helt. Högpresterande system kommer det alltid att finnas en efterfrågan på, men för majoriteten användare är det som sägs ovan mer troligt, än otroligt.

Källa: Forbes


Relaterade nyheter:

10
Leave a Reply

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Jacob HugossonJohan BjS0urcerr0RRattlepiece Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

Vi får ett levande skynet också som förintar mänskligheten och tar med sig de allra flesta.
Tror folk att det är en slump att ”molnet” samlar alla data i framtiden?

Tempel
Medlem
Tempel

@flopper

Du har väl foliehatten på dig?

Private Pyle
Gäst
Private Pyle

Hur ofta har vi inte hört detta? Bärbara datorer kommer aldrig helt ersätta stationära, dem enda som kan tänka sig att ha bärbar istället för stationär är dem som enbart surfar på webben och spelar MS röj. Majoriteten kommer dock aldrig överge stationära, jag har spelat på många bärbara datorer i olika perioder och dem har alltid presterat uselt oavsett märke. Min syster fick en ny bärbar dator för 2 år sedan och den kunde inte ens köra The Sims 2 (ett spel från år 2004) utan att spelet hackade och datorn blev så varm att man brände sig om… Läs hela »

Christoffer Friberg
Medlem
Christoffer Friberg

Men när de säger att stationära datorer inte säljer då räknar de väl inte alla de som bygger själva? Det är rätt många som gör det idag då det blir ohyggligt mycket billigare och bättre.

Medlem
WIRN

Jag tror Jensen har en bra poäng. Ser helt klart att hans profetia kan slå in. Tror ni andra tänker för kortsiktigt. Det lär ju ta sina år men en dag…

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

…Sen finns det många av oss som ABSOLUT inte tänker anförtro våra data till molnet! 🙂
Vi som vill ha en riktig dator hemma, och tycker att terminaler hör hemma på flygplatser.

Piratkopiering kommer förresten bli en välsignelse/förbannelse att ha på molnet.
Välsignelse för att ”man aldrig har piratdata på egen dator”.
Förbannelse för att ens filmer o musik bara plötsligt ”försvinner” utan att man kan göra ett skit åt saken.

Johan Bj
Gäst
Johan Bj

Jensen VILL att det ska bli så för då kan han sälja en massa Tegra till klienterna och GPGPU:er till serverhallarna. Hans uttalande syftar till att få folk att TRO att det ska bli så. Att det sedan inte KOMMER att bli så beror bl.a. på att surfplattor är just bara surf-plattor. Just nu är de nya och heta, om två år är de bara en av alla techprodukter som är bra till vissa saker men dåliga till andra. (Det här inlägget är skrivet på en Galaxy S2 och det har tagit över fem minuter att skriva. På en laptop… Läs hela »