NZXT har lanserat ett nytt fulltower chassi som onekligen står ut från mängden. NZXT Phantom Pink Edition är direkt riktad mot datorspelande tjejer som tillverkaren själv uttrycker det. Chassit kommer i en svartrosa design som löper genom hela lådan. Det ganska välbyggda chassit har gott om kylning och stödjer bland annat maffiga moderkort i E-ATX format samt vattenradiatorer.

NZXT Phantom Pink Edition är förutom sitt rosa färgschema ett ganska maskulint chassi med väl tilltagna mått samt funktionalitet som bör räcka för att mätta de mest krävande användare – man som kvinna. Chassit mäter 222 x 541,3 x 623,8 mm och har en vikt på 11 kilo.

NZXT utrustar sitt iögonfallande datorchassi med en femkanals fläktkontroller som tål en belastning på 20 watt per kanal, samt stöd för USB 3.0 anslutning i taket. Chassit levereras med dubbla 120mm fläktar i sidan som täcks av ett helsvart meshgaller och trycker in luft i systemet. En 120mm fläkt i bakkant samt en större 200mm fläkt i taket ser till att luften lämnar chassit lika snabbt som den kom dit och för dem som kräver ännu mer kylning finns det plats för ytterligare en 200mm samt en 140mm fläkt i taket. Här finns även plats för en 240mm radiator i taket om så behovet finns.

pinkDe två 120mm fläktarna i sidan kommer med blåa ljusdioder – en effekt som kan stängas av på baksidan av chassi – och kan för övrigt uppgraderas till större 200/230mm modeller.

NZXT Phantom Pink Editions rosa innandöme rymmer sju 3,5-tums hårddiskplatser och grafikkort på hela 350mm. Nätaggregatet placeras i botten och skulle det bli ont om plats kan man lyfta bort hårddiskburen i botten. Chassit har även en öppning i moderkortsplattan för enkel installation av kylare samt en I/O-panel i taket som förutom USB 3.0-stöd även rymmer anslutningar för ljud, eSATA och USB 2.0.

NZXT Phantom Pink Edition ska finnas tillgänglig inom kort för en prislapp på 1 300 kronor inklusive moms. Hur

pink2

pink3

Subscribe
Notifiera vid
7 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Mean Machine
Mean Machine
12 Årtal sedan

Mer sexism är ju vad industrin behöver.

Tempel
Tempel
12 Årtal sedan

Vet en 12åring hemma som skulle älska det. Fixade en sjysst klocka till sonen. då dök hon upp och sa… min klocka är rosa 😀

ctrl
ctrl
12 Årtal sedan

Jag gillar den, dock är inte ATX i min favör. Allt i mitt hem är mATX eller mindre nu för tiden. De enda jag vet som har stor sortering på färger är LianLi faktiskt. Kanske inte i Sverige dock. Men vet att det finns att få tag i allehanda färger av deras lådor i Europa. Tycker tillverkare skall kunna erbjuda något ovanligt färgat chassi i sitt utbud. Svart/Silver/Vit/Beige är lite väl vanliga färger. det är väl nästan ovanligt med en låda som inte är svart nu. Jag precis som Anton gillade InWin Allure med sina blommor. Lite ovanlig men ändå… Läs hela »

Marre
12 Årtal sedan

Sexism…Vet inte riktigt. Å andra sidan så är väl alla medel som får (små)flickor att bli intresserade av datorer av godo. Ex.v. hur stor procent av läsarna här är brudar? Om de sen halkar in i datorträsket på ett rosa bananskal i späd ålder… må så vara då. Om det är det som krävs.

Hela Barbie-familjen får ju plats.. 😉

Tunezzz
Tunezzz
12 Årtal sedan

Kommer att beställa när det finns i lager 🙂

Viking1962
Viking1962
12 Årtal sedan

[quote name=”Marre”]Sexism…Vet inte riktigt. Å andra sidan så är väl alla medel som får (små)flickor att bli intresserade av datorer av godo. Ex.v. hur stor procent av läsarna här är brudar? Om de sen halkar in i datorträsket på ett rosa bananskal i späd ålder… må så vara då. Om det är det som krävs. Hela Barbie-familjen får ju plats.. ;)[/quote] Barbie var också det jag tänkte på. Chassit duger i alla fall till som ett dockskåp. Inte ens en vuxen kvinna skulle vilja ha det där, det är vad jag tror. För min del är svart färgen som gäller… Läs hela »

Sebbe
Sebbe
12 Årtal sedan

Färgen drar väl lite för mycket åt glasshållet och far lite åt blåbär-hallon karaktären eller mera plast än metall i färgen.

Om man använt den typ av lackning som bilar använder och mer metallic-lack så hade nog tom rosa kunna vara läckert, dock kanske med en tunnare nyans. Typ detta.

[imgcomment image[/img]