Phenom II X6 1055T har nu funnits på marknaden ett par månader, men nu har AMDs sexkärniga instegsmodell även börjat säljas i en strömsnålare modell med 95W TDP. En modell vi länge varit medvetna om, men tidigare inte sett på marknaden.

AMD Phenom II X6 1055T som finns på den svenska marknaden idag har en specificerad strömförbrukning av maximalt 125 watt. Men en modell med kodnamnet HDT55TWFK6DGR har nu dykt upp på butikshyllor i Japan där man med identiska specifikationer som sitt syskon med sex kärnor i 2,8 GHz samt 6MB L3-cache ska förbruka maximalt 95 watt.

kphn4

Den nya processormodellen har börjat säljas för motsvarande 2 400 kronor inklusive moms och borde med andra ord även vara på väg till övriga marknader. Exakt vad prislappen landar på i Sverige är oklart, men då 125 watt modellen numera kostar runt 1 900 kronor inklusive moms låter det inte otroligt med ett påslag av runt 500 kronor.

Det ska noteras att processorn sålts till OEM-tillverkare sedan i Maj, men nu verkar det alltså som att även en konsumentversion kan vara på gång. Även om AMD Sverige inte har några uppgifter om en stundande lansering.

kphn3


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid