Point of View har återigen gett sin trimavdelning TGT fria händer med NVIDIA:s senaste grafikkort. Denna gången handlar det om det dubbelkärniga GeForce GTX 590 som försett med ett slimmat och heltäckande kopparvattenblock samt rejält uppskruvade klockfrekvenser där grafikkretsarna tuffar på i 691 MHz, vilket kan jämföras med standard på 607 MHz.

POV/TGT GeForce GTX 590 BEAST är som namnet antyder ett grafikkort utöver det vanliga och med ett kort som redan i standardutförande har potential att nå tresiffriga temperaturvärden är det ingen överraskning att grafikkortstillverkaren satsat på rejäl kylning med sitt nya flaggskepp. 

Förutom att de två GF110-grafikkretsarna arbetar i hela 691 MHz har även det 3GB stora GDDR5-minnet pressats till 3 710 MHz från standardfrekvensen på 3 414 MHz. För att hålla den ökade strömförbrukningen och värmeutvecklingen i schack har man försett kortet med ett nickelpläterat kopparvattenblock som kyler alla värmealstrande komponenter på kortet.

590_BEAST_Sneak_Preview

Enligt tillverkaren själv ska den effektivare kylaren ge temperaturer på runt 50 grader celcius, vilket är i runda slängar 30 grader lägre än vad man åstadkommer med betydligt mer högljudd luftkylning.

Tyvärr avslöjar inte tillverkaren vilken prislapp man satt på kortet, men då det enda uttalandet vi fick angående pris lyder på detta sättet ska vi nog vara säkra på att det ligger något i överkant för de flesta användare. 

Unfortunately expensive.
 

De första leveranserna väntas ske redan under morgondagen.

 

Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Kogster
Kogster
13 Årtal sedan

”dubbelkärniga GeForce GTX 590” stämmer väll inte så jättebra när båda gpu:s har högvis med kärnor…

McKinley
McKinley
13 Årtal sedan

[quote name=”Kogster”]”dubbelkärniga GeForce GTX 590″ stämmer väll inte så jättebra när båda gpu:s har högvis med kärnor…[/quote]

Hur tänkte du här egentligen?

Jacob Hugosson
13 Årtal sedan

Kärnor pratar man även om när det gäller en hel krets och behöver inte specifikt betyda hur många beräkningsenheter/kärnor en krets innehåller.