HD 6990 och GTX 590 står väldigt nära varandra i prestanda och sitter i en position där det är svårt att utnämna en riktig vinnare av prestandatronen. Det här tänkte ASUS råda bot på med nytt MARS II, men PowerColor har en egen konceptdesign på gång att kontra det nya hotet från ASUS.

Vi kunde igår rapportera om de första bilderna på ASUS MARS II där strävan efter högst prestanda definitivt nått nya höjder där vi ska få i princip ett GTX 590 med samma klockfrekvenser osm GTX 580 tillsammans med en rejält tilltagen kylning och troligtvis även strömförbrukning. PowerColor har en egen design på gång som istället baseras på grafikkretsar från AMD.

HD 6990 håller klockfrekvenser mycket nära det enarmade flaggskeppet HD 6970 och kommer med 830 MHz respektive 880 MHz, något som kan ökas till 880 MHz genom att ändra på en liten knapp på grafikkortet något som resulterar i bruten garanti. Så istället för att dra upp klockfrekvenserna till samma nivå som AMD:s flaggskepp med en GPU HD 6970 ska det nya grafikkortet från PowerColor komma överklockat från fabrik.

PowerColor_HD6990c

PowerColor_HD6990d

Grafikkortet kommer med en egendesignad PCB som är kortare än ett HD 6990, men med en strömförsörjningsdel för varje GPU som är kraftfullare än den vi hittar i HD 6970. Man har även bytt ut PLX-kretsen som kopplar samman GPU:erna mot en krets från LucidLogix så man kan välja mellan att köra grafikkortet med CrossFire internt eller att hellre köra med LucidLogix Hydra.

PowerColor_HD6990a

PowerColor_HD6990b

Även det här grafikkortet kommer med 3 st 8-pin PCI-E för strömförsörjningen och kan därför matas med upp till 525W enligt ATX-standarden. Kylaren är däremot inte lika vacker som på ASUS MARS II Men även här ser vi en stor mängd tätt packade aluminiumkylflänsar med ett okänt antal värmeledningsrör. Grafikkortet kommer med en 140mm och en 120mm fläkt för kylningen, och videoutgångarna består av två DVI, två mini-DisplayPort och en HDMI.

När kortet kan tänkas dyka upp är ännu oklart men det är inte första gången PowerColor visar upp en monstruös design med 2 GPU:er som aldrig blivit en slutprodukt och med tanke på att det här grafikkortet fortfarande ser ut som något i ett tidigt prototypstadie så får vi se hur det utvecklar sig.

Källa: TechPowerUp!

Relaterade nyheter:

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Kul att en till tillverkare vågar göra en sån här showoff även om det är en produkt med högst begränsat värde egentligen.